Joi, 21 februarie 2013, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) din Bucureşti, în cadrul proiectului „Joia linguriţelor”, va avea loc o întâlnire cu Nora Iuga, una dintre cele mai iubite şi mai apreciate scriitoare din România, şi Andra Rotaru. Nora Iuga va citi poeme în avanpremieră din „Câinele ud e o salcie”, volum aflat în pregătire la Cartea Românească (şi care va fi lansat la Bookfest 2013), iar Andra Rotaru va susţine o lectură din „Lemur”, volum de poezii apărut recent la aceeaşi editură. Invitaţi speciali: Luminiţa Corneanu şi Daniel Cristea-Enache.
Nora Iuga este una dintre cele mai apreciate poete, romancieră, eseistă şi traducătoare din limba germană, membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volume de poezii, printre care Vina nu e a mea, Opinii despre durere, Inima ca un pumn de boxeur, Piaţa cerului, Dactilografa de noapte, romane, printre care Săpunul lui Leopold Bloom, Sexagenara şi tînărul, Hai să furăm pepeni, Lebăda cu două intrări, a tradus din limba germană, printre altele, Toba de tinichea de Günter Grass, Animalul inimii, Vulpea era încă de pe atunci vînătorul şi în coc locuieşte o damă de Herta Müller, Pianista de Elfriede Jelinek. În 2007, a primit Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, o recompensă care se acordă tuturor celor care contribuie la răspîndirea culturii germane în lume.
La Cartea Românească, a mai publicat: Fetiţa cu o mie de riduri (2005), Berlinul meu e un monolog (2010) şi Petrecere la Montrouge (2012).
Andra Rotaru este editor-coordonator la AgenţiaDeCarte.ro şi colaborator al mai multor reviste de cultură din ţară.
Volume publicate: Într-un pat sub cearşaful alb, Editura Vinea, 2005 (volum distins cu premiul „Iustin Panţa”, Premiul Naţional „Mihai Eminescu” – Opera prima, premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Premiul Naţional „Tudor Arghezi”; tradus în limba spaniolă cu titlul En una cama bajo la sábana blanca, Bassarai Ediciones, 2008); Ţinuturile sudului, Editura Paralela 45, 2010. Poemele sale au fost incluse în numeroase antologii şi traduse.
„Forţa imaginilor şi cruzimea lumii imaginate de poetă sunt garanţii de simţire autentică şi impun acest volum ca pe unul dintre cele mai bune apărute la noi în ultima perioadă. Andra Rotaru este o vizionară cu o scală a sensibilităţii de maximă fineţe, iar locul ei în primul rând al tinerilor poeţi de astăzi este, odată cu Lemur, indiscutabil.” (Luminiţa Corneanu)
Carte recomandată de Radio România Cultural, AgenţiaDeCarte.ro şi Fundaţia Gabriela Tudor