Joi, 21 februarie 2013, ora 18:00, în Amfiteatrul Bălcescu al Facultăţii de Litere din Bucureşti va avea loc conferinţa “Valorile noastre”, pentru a prefaţa anul aniversar Facultatea de Litere din Bucureşti – 2013 – 150 de ani de la înfiinţare. Invitaţi: prof. univ. Eugen Negrici şi istoricul şi criticul literar Dan C. Mihăilescu. Evenimentul este organizat de Centrul Studenţesc de Comunicare al Facultăţii de Litere.
„Conferinţa constă într-un dialog generos purtat de profesorul universitar Eugen Negrici, amfitrionul discuţiei, cu istoricul şi criticul literar Dan C. Mihăilescu. Programat ca un cadru pentru o discuţie liberă, dialogul urmăreşte să pună accentul pe evoluţia invitatului, pe momentele importante ale parcursului său literar, pe formarea sa academică şi profesională. Conferinţa va revela modelele şi cărţile fundamentale care l-au influenţat pe binecunoscutul om de cultură, împlinirile şi unele încercări prin care a trecut de-a lungul carierei sale, amprentele lăsate de acestea, precum şi lecţiile învăţate.
Conferinţele Valorile noastre propun audienţei un dialog desfăşurat în spiritul umanioarelor, o dezbatere intelectuală de înaltă ţinută, elegantă şi cuprinzătoare. Invitaţii acestui eveniment vor fi, rând pe rând, unii dintre cei mai cunoscuţi oameni de cultură români din ţară şi din străinătate. Împreună, reiterăm valorile fundamentale ale societăţii româneşti şi contribuim la angrenarea unui număr cât mai mare de iubitori de cultură autentică şi de personalităţi culturale reale. Atenţia ne este îndreptată către „ieri” şi „azi”, dar şi către „ce va fi”, „ce va urma”. Astfel, conferinţele reprezintă un cadru al dezbaterii, al argumentării şi al acceptării unui consens valoric.
Publicul este format atât din reprezentanţi ai corpului profesoral universitar şi liceal, din masteranzi, doctoranzi, din tineri cercetători, cât şi din oameni interesaţi de cultură şi de evoluţia societăţii româneşti.
Centrul Studenţesc de Comunicare s-a înfiinţat în cadrul Facultăţii de Litere în luna octombrie 2012. Scopul constituirii acestuia a fost de a pune bazele unui mediu propice dezvoltării profesionale a studenţilor, un mediu al dialogului constat şi valoros, pentru a crea o adevărată comunitate de spirit. Totodată, el răspunde unor nevoi de redefinire instituţională, de regăsire a grupurilor elective din mediul universitar românesc, iar pentru studenţi, de întâlnire a modelelor lor culturale.” (PR Facultatea de Litere)