Miercuri, 30 ianuarie 2013, ora 19.00, la Sala Radio va avea loc un nou concert susţinut de Orchestra de Cameră Radio, cu celebrele „Anotimpuri” ale lui Vivaldi, dar şi cu Simfonia în re major semnată de Cherubini, compozitor considerat de Beethoven ca unul dintre cei mai importanţi contemporani ai săi. Orchestra de Cameră Radio va fi dirijată de TIBERIU OPREA, prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti, dar şi dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, concertul desfăşurându-se cu participarea violonistei CRISTINA ANGHELESCU, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.
Prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti – contribuind la înfiinţarea instituţiei în 2007 şi ocupând postul de director artistic până în 2010 – dar şi dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” Bucureşti, TIBERIU OPREA este un muzician pasionat şi dăruit.
În cariera sa anul 1990 este foarte important – a debutat colaborarea cu prof. Mircea Constantinescu şi a început seria turneelor în străinătate alături de Orchestra Filarmonică a Tineretului Bucureştean, devenind apoi concertmaestru şi solist al acestui ansamblu. Este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, la clasa maestrului Ludovic Bacs, sub îndrumarea căruia a absolvit şi cursurile de Master.
Tiberiu Oprea a debutat ca dirijor la pupitrul Orchestrei Tineretului Bucureştean, fiind ulterior invitat să conducă orchestra Jeunesses Musicales la Festivalul de la Belfort, Franţa 1997. A fost şi este invitat la pupitrul orchestrelor Filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Craiova, Târgovişte, Râmnicu-Vâlcea, Botoşani şi a colaborat şi cu alte instituţii muzicale din ţară – Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” – Constanţa, Orchestra Reprezentativă a Armatei la Sala „Mihail Jora” a Radiodifuziunii Române, ş.a.m.d.
Din anul 2002, a activat ca Asistent Universitar al Catedrei de Muzică a Universităţii Piteşti şi este iniţiator al orchestrei universităţii. Pentru contribuţia sa artistică, primăria Piteşti i-a decernat titlul de Protector al Artelor, iar în 2008, Tiberiu Oprea a primit Premiul de Excelenţă pentru performanţa de a fi primul dirijor al unei filarmonici pe care multă vreme piteştenii doar au visat-o.
CRISTINA ANGHELESCU a început studiul viorii la vârsta de 6 ani cu tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu, şi este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa Maestrului Ştefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Este laureată a numeroase concursuri internaţionale de mare dificultate: J.Thibaud – Paris, 1981; Alberto Curci – Napoli, 1983; Tibor Varga – Sion, 1983; Dr. Luis Sigale – Vina del Mar, 1985; Ceaikovski – Moscova, 1986; Jan Sibelius – Helsinki, 1990.
Prezenţă activă pe toate scenele Filarmonicilor din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Helsinki şi Madrid. Violonista a efectuat numeroase turnee şi recitaluri în toate ţările Europei, în Taiwan, Thailanda, Coreea, America de Sud şi cea de Nord.
Interpreta apare în multe recitaluri în colaborare cu numeroşi muzicieni români şi străini, abordând un repertoriu deosebit de divers, abordat la cele mai înalte cote artistice. În decembrie 2012 Cristina Anghelescu împreună cu pianistul Mihai Ungureanu au fost invitaţi la Festivalul internaţional de muzică de cameră de la Caserta, Italia.