La Editura Curtea Veche Publishing a apărut volumul “Cartea cărţilor de superstiţii” de Irene Claver, traducere de Gabriela Ionescu şi Melania Stancu, ilustrată de Berto Martínez.
„De când fiinţa umană are conştiinţă, soarta ei depinde de un eveniment întâmplător sau o apariţie neaşteptată, dar şi de ceva ce putem face pentru a atrage sau a evita norocul sau nenorocirea. Interpretarea acestor fapte a generat, pe parcursul secolelor, nenumărate superstiţii.
În această carte, le-am ales pe cele mai cunoscute 313, număr de o minunată simetrie, care ţine în frâu ghinionul.
Superstiţiile sunt împărţite în patru categorii: cele care aduc ghinion, cele care atrag norocul, cele care te feresc de rele şi cele care au devenit obişnuinţe. Atenţie la umbrelele deschise în interior sau la zahărul vărsat; îmbracă-te în alb şi prinde buchetul miresei, dacă vrei să te măriţi; nu trece cu vederea trifoiul cu patru foi care te aşteaptă şi nu te da jos din pat cu piciorul stâng înainte.” (editorii)
Născută în 1974 la Sueca (Valencia, Spania), Irene Claver nu se consideră superstiţioasă, deşi s-a întrebat întotdeauna de ce îşi caută lumea scuze pentru a-şi complica viaţa. Acum, activităţilor ei de ziaristă, traducătoare şi manager artistic li se adaugă aceea de investigatoare atentă a legendelor urbane şi superstiţiilor. În periplul ei intelectual, Irene Claver a scris, printre alte teme, despre muzică, cinematograf, modă şi tendinţe, bunăstare, sănătate şi sex, în reviste precum Mango Magazine, Universal Iberia, Woman sau Integral, la care a ocupat diverse poziţii în ierarhia redacţională. Publică, de asemenea, în diferite limbi în reviste din toată lumea, din Thailanda până în Mexic. În domeniul editorial, după câteva colaborări la alte cărţi, a publicat 66 de moduri de a te îndrăgosti de un vampir, tot la Océano, şi acest titlu fascinant pe care-l aveţi în faţa dumneavoastră. În perioada următoare, alte cercetări vor vedea lumina tiparului, fără a fi mediate de superstiţii.