La Editura Tracus Arte a apărut volumul “Citadela de fier” de Adrian Buzdugan. Ilustrație copertă: Vlad Ciobanu. Volumul său de debut, „Capela excomunicaților”, apărut la Humanitas (2010) în urma câștigării Marelui Premiu al Concursului de Debut Literar UniCredit, a fost nominalizat la Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, 2011, câștigând în același an Premiul pentru cel mai bun volum al Asociaţiei Române de Science Fiction, Premiul pentru Debut al revistei Luceafărul de dimineaţă și Premiul pentru debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.
Am încercat să găsesc oarece asemănări cu alţi autori, deocamdată mai celebri. Nu prea am găsit. Urmuz sau Jarry intenţionau să şocheze cititorii, Samuel Beckett sau Ionesco au alt mod de abordare a realităţii… doar Kafka pare să fie în apropiere […]. Impresia de realism, de cotidian pe care-l putem descoperi oricând şi în viaţa noastră trezeşte în mintea cititorului o nelinişte oarecum metafizică. Te face să te întrebi dacă nu cumva ai trăit într-un turn de fildeş, ignorând realitatea – care este cea descrisă de Adrian Buzdugan. – Liviu Radu
Proza lui Adrian Buzdugan, un cockteil apetisant de filosofie, speculație (mai mult sau mai puțin științifică), umor și o capacitate deosebită de a vedea, de a înțelege și de a exprima, dansează pe linia fină care desparte literatura zisă mainstream de cea zisă F&SF (…). Poate nicicând speculative fiction nu a avut un înțeles mai deplin în literatura română. – Michael Haulică
ADRIAN BUZDUGAN s-a născut la 22 aprilie 1971 în Huşi. În urma unui debut anunțat la Editura Junimea în 1992, însă rămas nefinalizat, alege să renunţe la scris şi urmează cursurile Facultăţii de Filosofie din Iaşi. În 2001 se stabileşte în Brăila unde devine profesor de ştiinţe sociale. Din 2007 începe să publice cronică de film, pamflet, recenzii de carte, eseuri, poezie și proză în numeroase reviste literare de prestigiu.
Este prezent în antologiile Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală, Herg Benet, 2011, Poveştile de la Bojdeucă, Panfilius și Cele 1001 de Scorneli ale moșului SF, Millennium Books, 2012.