spot_img

”Four Doors and Other Stories/Patru Uși și alte povești” de A.G Billig

De curând, scriitoarea româncă A.G. Billig a debutat direct în limba engleză, cu un volum de proză scurtă. Lansat pe 14 noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul ”Four Doors and Other Stories” (“Patru Uși și alte povești”) include douăsprezece povestiri scurte, ce au ca temă  principală iubirea.

“Fiecare dintre noi se ascunde într-o singură viață în spatele a sute de porți sufletești. Și în spatele fiecărei porți este păstrată o altă poveste despre noi, o mică istorie trăită și închisă în uitare. A.G. Billig invită cititorul prin culuarele sale interioare, unde adesea fetița din vechime se privește prin ochii femeii de mai târziu și trebuie să recunosc, pentru lumea tăcută a senzualului, cuvintele ei nu dezvrăjesc farmecul povestirii,” a spus scriitorul și istoricul Adrian Majuru.

“Am fost foarte încântați să o întâlnim pe A.G. la London Book Fair 2012. Suntem mereu în căutarea unor noi si interesanți autori și A.G. este cu siguranță unul dintre ei! Stilul ei poetic și spiritual de a scrie, ne permite să pătrundemnu doar în interiorul unor călătorii personale de auto-cunoaștere, dar și unor tipuri și mesaje de dragoste diferite. O lectură captivantă care ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarele creații literare”, a declarat Mark Pearce, CEO – MP Publishing

Cele douăsprezece povestiri incluse în volumul ”Four Doors and Other Stories” ilustrează faptul că, atunci când ne deschidem inima, putem simți iubirea pretutindeni: în îmbrățișarea unei mame, în sunetele ca de trompetă scoase de un elefant, într-un val care îți alintă glezna, în privirea plină de pasiune a unui fost iubit, în sunetul unui pian, în nodul unei batiste uitată pe o masă.

A.G. a început să scrie la vârsta de opt ani însă a decis să se dedice în exclusivitate activității literare la începutul lui 2012. În aprilie, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referință ale industriei de gen,”London Book Fair” și a găsi un agent literar care să o reprezinte. Câteva luni mai târziu, la sfârșitul lui iunie 2012, A.G. a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie,  primul ei contract în calitate de scriitoare.

”Din păcate, în peste 90 % din cazuri, mass-media prezintă o imagine deformată a României și a românilor, cultivându-se imaginea unui popor decăzut, gregar și plin de defecte. Se vorbește prea puțin despre oamenii de valoare – numeroși, de altfel, și prea mult despre personaje neinteresante. Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm asta, pornind de la un simplu gând și trecând la fapte. Mă bucur că volumul va fi promovat și în Statele Unite de către o agenție de PR din Los Angeles. Inseamnă o bilă albă în plus pentru țara în care m-am născut”, a spus A.G. Billing.

”Four Doors and Other Stories”  este disponibilă pe toate marele rețele de distribuție on-line, inclusiv Amazon, Amzon UK, iBooks, Barnes & Noble.

Mai multe despre autoare, găsiți pe site-ul oficial: www.agbillig.com și pagina de facebook, www.facebook..com/A.G.Billig.

A.G. Billig s-a născut în București, dintr-un  tată francez și mamă româncă. Este absolventă a Universității București, Facultatea de limbi și literaturi străine, și a urmat cursurile Masterului de comunicare și relații publice, în cadrul SNSPA. La începutul anului 2012, după o carieră de succes în mass-media și comunicare, revine la vocația descoperită în copilărie: scrisul. A.G. este o persoană extrovertită, căreia îi place să călătorească, să facă sport și să danseze. A.G. Billig locuiește în București și lucrează deja la următorul volum, un roman inspirat de călătoria inițiatică pe care a făcut-o în Brazilia, în 2010.

M P Publishing este o editură independentă fondată în 2008 de către Mark Pearce, cu scopul de publica cărți de ficțiune și non –ficțiune de calitate și cu misiunea de a descoperi și a aduce pe piața literară noi voci talentate. Investiția în proiecte literare a început în 2002,  prin înființarea unei companii surori în Isle of Man, Marea Britanie. In timp, compania s-a transformat în MP Publishing Limited, cu peste 400 de titluri publicate, atât în format standard cât și digital. Mai multe detalii pe: www.mppublishingusa.com

Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508