spot_img

Despre “Importanţa şi rolul cărţilor în procesul de cunoaştere spirituală”, cu Yogeshvar Karthik

În perioada 12-14 octombrie 2012, Editura Herald participă la Festivalul Culturii Indiene – „Namaste India”, ediţia a IV-a, desfăşurat la Muzeul Satului – „Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Sâmbătă, 13 octombrie 2012, ora 14:00, va avea loc evenimentul “Importanţa şi rolul cărţilor în procesul de cunoaştere spirituală”, invitat: Yogeshvar Karthik. AgenţiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

“Suntem în căutarea sensului vieţii, tineri sau vârstinici. Toţi ne dorim o viaţă frumoasă, fără probleme, fără evenimente de natură să o perturbe. În căutarea noastră avem nevoie continuu de surse noi de cunoaştere şi de învăţare. Tot ceea ce am învăţat până acum, fie am descoperit prin experienţă directă, fie datorită unui mentor, de ce nu, datorită unei cărţi ce a reuşit să ne impresioneze şi lumineze.  Când ne gândim la cât de rapid trece uneori viaţa şi cât de prinşi suntem în rutina zilnică, ne mai rămane atât timp cât ne-am dori pentru a citi? Presaţi de timp, este important să prioritizăm cărţile pe care alegem să le citim. E important să descoperim sursele corecte de îndrumare.

Trăim vremuri moderne, dinamice, cu zeci de apariţii editoriale noi în fiecare zi. Şi totuşi există cărţi care ne-ar putea răspunde la întrebări fundamentale despre viaţă scrise acum sute sau mii de ani. Cât de relevantă mai este învăţătura transmisă de marii maeştri şi gânditori din trecut, reprezentanţi ai marilor tradiţii spirituale? Cât de relevante mai sunt scripturile sacre pentru omul modern de astăzi şi care este contextul corect pentru a le studia?

Prin acest eveniment, Editura Herald va încerca să ofere un răspuns acestor întrebări, şi multor altora. Yogeshvar Karthik, învăţător în tradiţia indiană Advaita Vedanta, va fi ghidul  nostru în procesul de cunoaştere, care ne va ajuta să conştientizăm importanţa cărţilor în dezvoltarea spirituală. Discuţia se va purta sub forma unui dialog liber, fiind invitaţi să adresaţi invitatului întrebările dumneavoastră.”, au scris organizatorii.

Yogeshvar Karthik este originar din Sudul Indiei, provincia Chennai. El facilitează transmiterea Învăţăturii Tradiţionale a Indiei în acord cu Tradiţia Vedantica a lui Shankara. A studiat Vedanta sub îndrumarea lui Swami Dayananda Saraswati în Arsha Vidya Gurkulam şi Swami Ananda Chaitanya, Yoga Vidya Ashram. Este binecunoscut în India, cât şi în Canada, USA, Marea Britanie, Sri Lanka, Malaysia, datorită emisiunii TV, “Yoga Kalai”, pe care a găzduit-o zilnic între 1999 – 2011.

Experienţa lui în facilitarea de programe, seminarii, întâlniri pe teme spirituale, acoperă o arie largă de auditoriu, persoane care sunt în căutarea drumului personal în viaţă, inclusiv tineri, profesori, consultanţi de business, producători de film, asistenţi sociali, judecători etc.

În Romania, Yogeshvar susţine clase săptămânale de Yoga şi Vedanta, la Studioul Anahata, şi a susţinut deja o serie de conferinţe, programe corporate, seminarii, workshop-uri la Casa Satya, Seeds for Hapiness, Serendipity, inclusiv în cadrul festivalului Namaste India. Detalii despre programe aflaţi pe www.yogeshvar.ro

În toată luna octombrie descoperă şi tu India, în toate profunzimile ei, prin intermediul călătoriilor spirituale şi cărţilor apărute la Editura Herald. Astfel, am pregătit special pentru tine, 6 pachete tematice în care sunt cuprinse texte fundamentale ale culturii indiene, texte ce au influenţat în mod hotărâtor gândirea şi percepţia noastră asupra vieţii. Pentru ca aventura să fie totală, fiecare propunere este însoţită de un pachet cadou ce conţine remedii naturale propuse de Himalaya Herbals şi o invitaţie pentru două persoane la Festivalul Namaste India.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508