Scriitorul Corneliu Vasile a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte un amplu text despre lansarea volumului “Dor de Bucovina” de Constantin T. Ciubotaru, Editura Tipoalex. Volumul a fost lansat luni, 3 septembrie 2012, în spațiul în aer liber al Centrului Cultural din Roșiorii de Vede. Redăm integral textul:
„La acest eveniment literar, care nu este unic în acest orășel, unde există o asociație culturală, „ Mileniul 3”, și o publicație săptămânală, intitulată „Drum”, a participat „toată floarea cea vestită” a intelectualilor dedicați culturii, autori care activează în zonă, scriitori cu multe volume, unele premiate, poeți, eseiști, publiciști și jurnaliști de notorietate: Gheorghe Stroe, Florin Tutcalău, Stan V. Cristea, Dumitru Vasile Delceanu, Liviu Comșia, Liviu Nanu, Cornel Basarabescu, Irina Diaconu-Stoica, Ion Bădoi, Stelian Ceampuru, precum și primarul localității care organizează, în această săptămână, „Zilele municipiului”.
Sudul românesc a dat înaintași iluștri în domeniul culturii: Gala Galaction, Zaharia Stancu, Marin Preda, Miron Radu Paraschivescu, Constantin Noica, Dimitrie Stelaru, Anghel Demetriescu ș.a., astfel că tradiția se păstrează.
Cunoscuți pentru atitudinea lor primitoare, prietenoasă, roșiorenii s-au întrecut în prezentarea, cu eleganță, a autorului, precum și a multor idei și realizări literare interesante, care depășesc cadrul local, demonstrând că sunt racordați la pulsul cultural național.
În după-amiaza de vară târzie, sub copacii care încă mai poartă frunze, sub arșița acestui an, autorul și-a prezentat ultimele gânduri și realizări, preocupat de destinul scriitorilor, chestionați asupra motivației lor de a scrie, în condițiile proliferării atâtor emisiuni de televiziune și publicații de-a dreptul anticulturale.
Dintre scrierile lui Constantin T.Ciubotaru, care, în aceste zile, împlinește o frumoasă vârstă de (puțin fără) trei sferturi de veac, menționez: Dreptul de autor, Doza de tupeu, Pitici pe creier.”
Corneliu Vasile