La Editura Humanitas, în colecţia „Convorbiri/Corespondenţă/Portrete”, va apărea volumul “Prea mândră, prea fragilă. Romanul Mariei Callas” de Alfonso Signorini.
„M-am născut prea mândră, prea mândră şi prea fragilă. Iar dacă regret că, atunci când sufăr, sufăr de o sută de ori mai intens decât alţii, sunt sigură că, atunci când sunt fericită, sunt de o mie de ori mai fericită decât ei.“ (fragment din roman)
A fascinat generaţii la rând cu vocea ei, cu forţa interioară pe care o emana şi cu frumuseţea sa dură. A devenit întruchiparea desăvârşită a Divei, sfâşiată între capriciile mărunte şi lirismul sublim. A rămas în memoria tuturor sub numele „La Divina“, cea care a dat glas pe scenă atâtor personaje cu destin tragic, trăindu-şi totodată propria tragedie şi nefericire în afara scenei. Acest roman surprinde momentele mai puţin cunoscute şi câteva aspecte foarte controversate din viaţa Mariei Callas: copilăria ei şi relaţia defectuoasă pe care ar fi avut-o cu mama sa; ascensiunea şi succesul cunoscut în cele mai faimoase opere din lume; micile mari rivalităţi cu alte voci celebre ale vremii sale; legătura de dragoste cu Aristotele Onassis şi presupusa venire pe lume a copilului lor, mort la câteva ore după naştere; izolarea de lume şi tristeţea pierderii vocii. O biografie romanţată, construită pe baza mărturiilor celor mai apropiaţi prieteni ai Mariei Callas şi pe corespondenţa sa cu aceştia.
ALFONSO SIGNORINI (n. 1964, Milano) este licenţiat în literatură medievală şi a fost pentru o vreme profesor de latină, înainte să devină jurnalist, om de radio şi de televiziune. S-a specializat în presa mondenă, fiind, printre altele, director al revistei Chi şi realizator TV. A mai publicat Chanel. Una vita da favola (Mondadori, 2009), Marilyn. Vivere e morire d’amore (Mondadori, 2010) şi Blu come il sangue. Storie di delitti nell’alta societa (Mondadori, 2010).