Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” va participa, în perioada 13 – 15 iulie 2012, la cea de-a treia ediţie a Festivalului „Zilele Monteorului”, eveniment ce are loc în staţiunea Sărata Monteoru din judeţul Buzău. Organizat anual de către Primăria şi Consiliul Local al Comunei Merei, împreună cu partenerii săi, acest festival urmăreşte să contribuie la relansarea turistică a staţiunii balneoclimaterice printr-o serie de manifestări menite să valorifice moştenirea culturală a zonei.
Programul festivalului include o selecţie amplă şi variată de evenimente: spectacole şi gale muzicale, concerte de muzică religioasă corală, populară sau chiar pop, târguri de antichităţi, produse tradiţionale şi meşteşuguri, parade, lansări de carte, proiecţii de film, ateliere de creativitate pentru copii şi activităţi sportive.
Astfel, programul muzical debutează vineri, 13 iulie, ora 18.00, cu un recital al grupului Brass Quintet Bucureşti şi al mezzo-sopranei Claudia Maru-Hanghiuc, solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, urmând ca, începând de la ora 20.00, să aibă loc simultan două evenimente. Este vorba despre un concert de muzică pop, susţinut de solista Alexandra Crăescu pe scena în aer liber şi de un concert de valsuri şi polci prezentat de către Orchestra Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, aflată sub îndrumarea maestrului Lucian Vlădescu, la Restaurantul Ceres.
Pentru cea de-a doua zi a festivalului – sâmbătă, 14 iulie – echipa Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” propune alte două evenimente. Astfel, în intervalul orar 11.00 – 13.00, va avea loc un atelier de jocuri şi concursuri creative pentru copii, coordonat de Mioara Ifrim, solistă a teatrului. De asemenea, scena în aer liber va găzdui, începând cu ora 18.30, spectacolul colaj de şansonete „Paris, mon amour”, o versiune adaptată a spectacolului aflat în repertoriul teatrului.
Activităţile pentru copii prezentate de către Teatrul Naţional de Operetă continuă şi duminică, 15 iulie, cu un atelier de dans clasic coordonat de balerinii Iulian Rădoi şi Mădălina Mechenici. Având o durată de 60 de minute, atelierul va avea loc la scena în aer liber de la ora 10.00.
În ceea ce priveşte manifestările muzicale, ultima zi a festivalului include un concert de muzică religioasă, susţinut de Corul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” sub bagheta lui Gabriel Popescu, la Biserica Monteoru, începând de la ora 11.00, precum şi un moment muzical festiv – o Gală de Operetă şi Musical, programată să aiba loc la ora 18.30 pe scena în aer liber.