spot_img

Soprana Felicia Filip prezintă „Felicia într-o seară de vară” la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti

Miercuri, 6 iunie 2012, ora 19:30, la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti va avea loc un concert extraordinar, intitulat „Felicia într-o seară de vară”, având-o protagonistă pe soprana Felicia Filip. Cu acest prilej, alături de doi dintre cei mai apreciaţi artişti instrumentişti români, pianistul Mihai Ungureanu şi violoncelistul Anton Niculescu, Felicia Filip lansează trioul „Fe-Mi-An”. În coordonarea scenică a regizorului Cătălin Voineag, Felicia Filip şi invitaţii săi vor interpreta lucrări semnate de compozitorii Claude Debussy, Gabriel Fauré, Francis Poulenc, Erik Satie, César Franck, George Enescu, Piotr Ilici Ceaikovski, Alexandr Glazunov, Nicolai Rimski Korsakov.

Iubitorii muzicii clasice vor avea parte, la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”, la evenimentul „Felicia într-o seară de vară”, de un concert al surprizelor, „o feerie muzicală cu nestemate din creaţia franceză şi rusă”, după cum a declarat soprana, dar desigur şi de căldura cu care artista şi-a întâmpinat publicul de-a lungul timpului. Într-o atmosferă intimă, de familie, Felicia Filip alături de invitaţii săi propun un parcurs inedit prin unele dintre cele mai frumoase creaţii de muzică de cameră la concertul „Felicia într-o seară de vară”.

Câştigătoare a numeroase premii internaţionale, soprana Felicia Filip a avut de-a lungul timpului o impresionantă carieră peste hotare, cântând în teatre de prestigiu din lume precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Staatsoper din Viena, Teatro Liceu din Barcelona, Théâtre du Capitole din Toulouse etc. A fost remarcată în roluri verdiene, în special în Violetta din „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în opere de Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Giacomo Puccini, dar şi în lucrări de operetă şi vocal – simfonice. De-a lungul carierei a colaborat cu nume mari ale scenei lirice, cum ar fi Montserrat Caballé, Roberto Alagna, Francisco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.

Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Solist al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, unde a fost o perioadă director artistic, apoi director general, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară şi a concertat în centre culturale renumite din Europa, America şi Asia. A fost distins cu Premiul Criticii Muzicale în anul 1986 şi a înregistrat mai multe discuri de succes în România şi străinătate. Mihai Ungureanu a susţinut turnee în Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia. Repertoriul său este divers, cuprinzând lucrări semnate de mari compozitori, de la preclasici la romantici şi contemporani.

Prim-violoncelistul Anton Niculescu a absolvit Conservatorul din Bucureşti şi are un palmares competiţional care numără importante premii obţinute la concursurile internaţionale de specialitate, precum cel de la Trapani (Italia). A desfăşurat o intensă activitate concertistică şi, în paralel, a ocupat posturi precum cel de prim – violoncelist la Teatro alla Scala din Milano şi la Teatro Comunale din Florenţa. Anton Niculescu a cântat pe scene de renume din Europa, America, Asia şi Africa şi a făcut parte din formaţii camerale de notorietate precum “Zürcher Streichtrio”, “Ansamblul Oistrakh”, “Trio di Vienna”. Timp de 10 ani a fost directorul artistic al Festivalului Internaţional “Meersburger Winter” din Germania. Este invitat în juriile concursurilor internaţionale şi susţine cursuri de măiestrie în toată lumea. Instrumentul său este un “Pietro Guarnerius”, ce datează din anul 1709.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508