La Editura Trei, în colecţia „Psihologie Practică”, a apărut volumul „Dragul meu duşman, prietenul meu periculos” de Dorothy Rowe, în traducerea Cătălinei Necula.
Literatura și istoria abundă de povestiri despre fraţi. Cine nu cunoaste povestea lui Cain și Abel? Rareori vorbim despre fraţii și surorile noastre fără emoţie – fie că este iubire sau recunoștinţă, fie exasperare, amărăciune, furie sau ură.
Competiţia pentru a fi cel mai bun, lupte pentru putere, loialitate și trădare: pe scurt, o relaţie de-o viaţă. În această carte, Dorothy Rowe prezintă o perspectivă cu totul nouă asupra fraţilor, unificând aspectele aparent contradictorii ale unor relaţii complexe. Astfel, ea ne ajută să recunoaștem că diferitele trăiri implicate în relaţiile dintre fraţi sunt un rezultat al instinctului de supravieţuire și a dorinţei fundamentale de validare, ceea ce ne va permite să ne înţelegem mai bine pe noi și pe fraţii noștri.
Utilizând cele mai noi cercetări în domeniul neuroștiinţelor, fizicii, statisticii și psihoterapiei, autoarea demonstrează faptul că relaţiile cu fraţii noștri depind de constructele noastre psihice – creăm semnificaţii din experienţele trecute, astfel încât perspectiva noastră asupra lumii influenţează modul în care interacţionăm unii cu alţii. Doar înţelegând aceste lucruri vom învăţa să ne iertăm, sau cel puţin să ne tolerăm fraţii, și să găsim bucurie în viaţa de familie.
Dorothy Rowe este psiholog clinician, specializată în tratarea depresiei și anxietăţii și renumită pentru cărţile scrise pe această temă. Publică regulat articole în cotidiene și reviste și apare frecvent în emisiuni difuzate la radio și televiziune. Este născută în Australia, trăiește la Londra și are o soră mai mare.