spot_img

BURSE GABRIELA TUDOR – E-MOTIONAL BODIES & CITIES: iulie 2012- aprilie 2013

Bursele „Gabriela Tudor” lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor a fost o persoană de excepție care, prin iniţiativele şi proiectele realizate şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale,  a avut un rol esenţial în dezvoltarea scenei artistice româneşti. La trei ani de la dispariţia Gabrielei, Fundația care îi poartă numele continuă şi dezvoltă la nivel internațional singurele burse în management cultural din România.

BURSA GABRIELA TUDOR ÎN MAREA BRITANIE

Bursa Gabriela Tudor în management cultural în Marea Britanie a fost lansată de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Fundatia Rațiu din Londra în iunie 2009. Bursa oferă oportunități de perfecționare profesională la nivel european pentru tineri manageri culturali din România. Bursa în valoare de 2500 £ se acordă anual unui tânăr manager cultural din Romania pe baza unei selecţii realizate de un juriu internaţional şi constă într-un stagiu de formare profesională de patru săptămâni în Marea Britanie.. Prima bursă a fost acordată în 2010 drei. Corina Bucea, manager al Fabricii de Pensule (www.fabricadepensule.ro). În 2011 bursa i-a fost acordată drei. Raluca Pop, facilitator şi manager cultural (Asociatia MetruCub) şi membru activ al Coaliţiei Sectorului Cultural Independent.

În februarie 2012 juriul internațional format din Raluca Pop (bursier Gabriela Tudor 2011), Ghislaine Boddigton (creative director body>data>space) Irina Cios (director şi curator, Centrul Internațional pentru Artă Contemporană), Petra Bischof (manager cultural, Programul Cultural Elveţian), Ramona Mitrică (ProFusion, ) şi Cosmin Manolescu (director executiv, Fundaţia Gabriela Tudor), a decis să acorde bursa Gabriela Tudor 2012, drei. Mihaela Ion. Mihaela Ion este manager cultural, director al asociației “Atelierul de Creație”, doctorand si cercetător în istoria artei. Timp de patru săptămâni, în perioada 6 iunie – 3 iulie 2012, bursiera a beneficiat de un stagiu de formare profesională în cadrul organizației body>data>space din Londra.

Programul bursei a inclus prezența la lansarea spectacolului digital interactiv “Me and my shadow” realizat de Joseph Hyde la Teatrul Național din Londra produs în cadrul proiectului european MADE >
Mobility for Digital Arts, participarea în diferite evenimente cultural britanice precum şi de un program de întâlniri şi discuţii cu diferiţi manageri britanici şi organizatii culturale londoneze realizat cu sprijinul mentorului britanic Ghislaine Boddington, director body>data>space (www.bodydataspace.org).
Bursa „Gabriela Tudor” 2012 în Marea Britanie este oferită de către Fundaţia Raţiu din Marea Britanie şi Fundaţia Gabriela Tudor/United Experts, cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elveţian în România în parteneriat cu organizatia body>data>space. Candidatura pentru următoarea bursă în Marea Britanie va fi deschisă în septembrie 2012.

BURSE GABRIELA TUDOR – E-MOTIONAL BODIES & CITIES

În perioada iulie 2012- aprilie 2013, Fundația Gabriela Tudor împreună cu partenerii proiectului european “E-Motional Bodies & Cities” oferă alte 10 burse “Gabriela Tudor” destinate descoperirii scenelor scenelor artistice din România, Irlanda, Letonia, Cipru si Marea Britanie. În cadrul acestui program vor fi oferite 2 burse managerilor de dans din România, înscrierile fiind deschise pâna la 31 august 2012 (http://www.e-motional.eu/motion-fund/gabriela-tudor-fellowship/).
Organizația parteneră în țara de destinație aleasă va fi gazda bursierului și va oferi o rezidență de 3 saptamini, dedicată descoperii și înțelegerii modului în care își dezvoltă proiectele, va acompania și facilita bursierului organizarea programului rezidenței.

Programul va debuta în iulie 2012 prin vizita producătoarei britanice Lydia Fraser Ward, care va beneficia de o rezidență de trei săptămâni în Cipru oferită de Dance House Lemesos.  Bursa acoperă cheltuielile de transport internațional, cazare, diurnă și un onorariu brut in valoare de 500 euro. Fundația Gabriela Tudor va fi gazda vizitei lui Onur Topal Sumer, performer/coregraf/regizor de film (Turcia), inițiatoare și organizatoare a festivalului Dance Camera Istanbul, care fi în România în septembrie-octombrie 2012, precum și a Elisabettei Bisaro, director de programe la Dance Ireland, cea mai importanta organizație dedicata dansului in Irlanda, care va veni în România în perioada octombrie-noiembrie 2012.

Bursele Gabriela Tudor din cadrul programului european “E-Motional Bodies & Cities” sunt oferite de către Fundația Gabriela Tudor în colaborare cu Dublin Dance Festival (Irlanda), Asociatia Coregrafilor Profesionisti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) si body > data > space (Londra, Marea Britanie), în calitate de co-organizatori, cu sprijinul financiar al Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene,  al Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și al Administrației Fondului Cultural Național.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508