Joi, 5 aprilie 2012, ora 16:30, la Green Hours din Bucureşti, va avea loc lansarea cărţii “Intelectuali la cratiţă. Amintiri culinare şi 50 de reţete”, prefaţa, schiţe de portret, concepţie şi coordonare editorială de Ioana Pârvulescu, Editura Humanitas. Semnează: Adriana Babeţi, Emil Brumaru, Adriana Bittel, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Marius Chivu, Ioana Nicolaie, Livius Ciocârlie, Ioana Pârvulescu, Neagu Djuvara, Oana Pellea, Gabriel Liiceanu, Monica Pillat, Dan C. Mihăilescu, Tania Radu, Radu Paraschivescu, Antoaneta Ralian, Andrei Pleşu, Grete Tartler, Vlad Zografi.
„Dintr-un motiv obscur, scriitorii, intelectualii, artiştii sunt consideraţi, prin prejudecată, oameni aflaţi la kilometri depărtare de «cratiţă». M-am gândit că n-ar fi rău ca lumea să-i vadă şi-n alt loc decât în turnul de fildeş fără bucătărie, în care i-a aşezat, de cele mai multe ori pe nedrept, tradiţia. Aş fi vrut ca aroma mâncărurilor să-i lege, cu mâinile ei lungi şi transparente, pe cei care citesc şi mănâncă de cei care scriu şi gătesc.” (Ioana Pârvulescu)