La Editura Herg Benet, în colecția „Radical din 7”, va apărea romanul „Pervertirea” de Cristina Nemerovschi.
„Un artist devine criminal și lumea din jurul lui se schimbă.
Un scriitor de succes își pierde dintr-o dată interesul pentru oameni. Un pictor e atras atât de lolite cât și de septuagenare. O prostituată pasionată de sado-masochism se îndrăgostește de doi bărbați. O adolescentă care ascunde un secret dispare fără urmă. Niște ruine cu o poveste stranie – la fel de încărcate de semnificații precum Zona din “Călăuza” lui Tarkovski – sunt loc de întâlnire al artiștilor. Ele sunt personajele din romanul-thriller “Pervertirea”.
Umorul este negru și cinic. Ritmul este foarte alert, introspecțiile sunt tăioase iar sexul – extrem și violent. În „Pervertirea” descoperim un București întunecat, distopic, haotic.
Ființă aflată la marginea lumii dar mânuindu-i sforile abil și totodată în joacă, artistul îi impune acesteia propriile sale valori, chiar și crima.”, a scris autoarea.
“Dacă prin romanul „Sânge satanic” Cristina Nemerovschi a creat controverse atât cu limbajul dezinhibat cât și cu filosofia extrem mizantropică și nihilistă, cu „Pervertirea” autoarea nu pare a se fi cumințit deloc.
Un suflu de o imoralitate adâncă animă artiștii din “Pervertirea”, care par a-și fi inventat un sistem propriu de valori, în răspăr cu cel agreat de societate.
Deși supratema romanului este una asupra căreia s-a mai speculat – motivația artei, ce anume îl face pe artist să creeze, prozatoarea ne aruncă însă într-o situație-limită în care personajele, extreme și ele, ucid pentru a perpetua arta. Întrebarea cu care rămâi după: am merge până la crimă în numele artei autentice?” (Alexandru Petria)
Cristina Nemerovschi s-a născut pe 10 mai 1980 la București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, secția Filosofia Culturii, și un master în cadrul aceleiași universități. A urmat un master și în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice. Din 2009, este redactor al revistei EgoPHobia, unde are și o rubrică permanentă, Cronica nihilistei. A publicat proză, filosofie, critică literară, eseuri, studii în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Ateneu, Cultura, Sisif, Fiore Magazine, Noema, Subcultura, Accent Cultural, Suspans. “Sânge satanic”, romanul de debut, a apărut în 2010 la Editura Herg Benet și fost reeditat în 2011. Romanul a primit premiul Tiuk! pentru debut, premiul Proliteratura pentru Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea Anului 2010, fiind selecționat pentru cea de-a 25-a ediție a festivalului francez Premiers Romans En Lecture.