La Editura Polirom, în colecţia “CHIC”, a apărut un prim roman scris de o autoare de origine română: “Viaţa mea pe net” de Alexandra Ares, în traducerea Larisei Copăceanu. Romanul a apărut în ediţie print şi eBOOK.
Dincolo de bucuria de a citi o carte actuală, plină de vervă şi umor, prin publicarea romanului “Viaţa mea pe net”, Alexandra Ares şi-a propus să transmită cititorilor şi un avertisment: „Fiecare dintre romanele mele explorează boema new yorkeză pe fundalul câte unui fenomen social şi psihologic subteran. În romanul “Visătoarele”, acest lucru era căutarea de sine a unei imigrante românce, pe fundalul decăderii visului american şi a unor greutăţi sociale «ascunse sub preş» care abia în anul 2010 au ieşit la suprafaţă în discursul public american, prin mişcarea Occupy Wall Street. În “Viaţa mea pe net”, tema este mutarea experienţei sociale pe internet şi promiscuitatea societăţii americane, care a atins cote greu de bănuit. Poate că elementul de avertizare ţine de faptul că libertatea de exprimare şi internetul, raportate la sexualitate, schimbă extraordinar relaţiile dintre oameni şi calitatea morală a societăţii moderne capitaliste. România, din fericire, are încă o anumită sănătate morală în relaţiile de amor, superioară, cred, celei din Statele Unite. Sper să le păstreze.”, a spus autoarea.
Absolventă a Facultăţii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucureşti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor şi realizator pentru Redacţia Teatru din TVR (1992-1997), realizând zeci de emisiuni Gong, Scena şi Maeştrii Teatrului Românesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) şi docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivaşcu (1997). În 1998 a emigrat în Statele Unite, la New York, şi a lucrat pentru diverse televiziuni, case de producţie şi sindicate de ştiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generală a ONU (2005) şi UNDP (2006).
În prezent îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română. În România a mai publicat Exilată în trecut, la Editura Cartea Românească, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine şi piesa bilingvă Waking Beauty-Frumoasa adormită şi trezită, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. Dream Junkies (Visătoarele; Polirom, 2008) este primul ei roman.