Miercuri, 29 februarie 2012, ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, Corul Academic şi Orchestra de Cameră Radio organizează un concert ce va avea în prim-plan lucrări de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn şi Michael Haydn, fratele mai mic al celebrului compozitor. La pupitru se va afla dirijorul Cristian Brâncuşi. În deschiderea concertului va fi interpretată Simfonia nr. 26 în re minor, Lamentatione de Joseph Haydn, apoi va urma Divertimento pentru violă, violoncel, contrabas şi orchestră de Michael Haydn.
Unul dintre cei mai mari compozitori clasici, Michael Haydn (1737-1806) a trăit câţiva ani şi şi-a făcut debutul la Oradea, pe atunci parte a Imperiului Habsburgic. Acolo a activat ca dirijor principal şi a compus mai multe lucrări, până în anul 1762, când a primit oferta de a lucra la Salzburg.
În partea a doua a programului va fi interpretată lucrarea Magnificat în re major, BWV 243 de Bach, avându-i ca solişti pe soprana Georgiana Vârjoghe, mezzosoprana Kutasi Judit Isabela, tenorul Nicolae Simonov şi basul Filip Panait. Participă Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia. La orgă: Marcel Costea.
Georgiana Valentina Vârjoghe este studentă în anul III la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare, Specializarea Canto, la clasa prof. Georgeta Stoleriu. Pasionată de muzică şi limbile străine, Georgiana Valentina Vârjoghe este absolventă a Universităţii “Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, specializarea Pedagogie Muzicală (2007) şi a Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, specializarea Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Franceză (2009). Până în prezent tânăra soprană a fost artist liric la Filarmonica Muntenia dar şi profesor de muzică, acum dedicându-se studiului şi perfecţionării sale profesionale. Rezultatele nu au întârziat să apară şi Georgiana Valentina Vârjoghe a avut apariţii în concerte la Ambasada României, în cadrul Seminarului de Operă “Stars of Tomorrow”, Viena (aprilie 2011), la Radio Romania Cultural în concert înregistrat “In memoriam Rodica Sava” (nov. 2010), la Râmnicu-Vâlcea şi Sala Dalles Bucureşti (2010) în concertul spectacol “Muzica, încotro?” susţinut de clasa de canto a d-nei prof. Georgeta Stoleriu.
Mezzosoprana Kutasi Judit Isabela este artist liric liber profesionist cu multe colaborări în străinătate. Drumul său artistic a parcurs mai multe etape în care se regăsesc: cursurile de masterat din cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj Napoca, secția Facultatea de Artă Scenică, la clasa prof. Marius Vlad Budoiu (încheiate în 2011), Facultatea de Muzică din Oradea la clasa prof. Lavinia Cherecheş (absolvită în 2005) şi Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” Timişoara, unde şi-a început instruirea muzicală la clasa de violoncel şi de canto. În timpul anilor de studiu KUTASI Judit Isabela a participat şi câştigat premiul I la concursurile Olimpiada Naţională de Muzică din Timişoara 2005 şi Concursul Euroregional de la Debrecen, Ungaria. Anul 2011 a fost unul de înaltă performanţă, căci tânăra mezzosoprană a participat la mai multe concursuri şi câştigat Premiul Martha Joja pentru stil cameral la Festivalul-concurs de interpretare a liedului ”Ionel Perlea” Slobozia, Premiul II şi Premiul special de la „Duna TV” la Concursul internațional de canto „Simándy József” Szeged, Ungaria, Bursă de studii în cadrul Internationale Opernwerkstatt, Elveția, la Concursul Internațional de canto „Hans Gabor” Belvedere, (ediţia a 30-a) Viena, Austria. În timpul anilor de studiu a fost angajată artist liric al corurilor Filarmonicilor din Oradea şi Cluj-Napoca. Datorită calităţilor sale vocale, KUTASI Judit Isabela a fost invitată să participe la numeroase concerte şi recitaluri în ţară – Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca, Odorheiul-Secuiesc, Baia Mare, Târgu-Mureş, Bistriţa, Râmnicu-Vâlcea şi în străinatate în Ungaria, Germania, Elveţia.
O prezenţă din ce în ce mai activă pe scena de concert dar şi de operă, tenorul Nicolae Simonov este în prezent artist liric al Corului Academic Radio şi al ansamblului cameral Cantemus. În paralel este student al cursurilor de master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Secţia Canto la clasa prof. Georgeta Stoleriu. Tenorul Nicolae Simonov a fost solicitat de multe ori să participe în calitate de solist în concertele vocal-simfonice ale Formațiilor Muzicale Radio, colaborând cu dirijorii Dan Mihai Goia, Marcel Octav Costea, Jin Wang, Jochen Wehner, Adrian Butterfield și Ludovic Bacs, Valentin Doni, Vlad Conta, Kenneth Tucker. De asemenea a susţinut recitaluri vocale, concerte camerale pe diferite scene din Bucureşti şi ţară, multe dintre ele regăsindu-se în înregistrările realizate de TVR Cultural şi Radio România. În anul 2007 a interpretat rolurile Dogorukov şi Jukovski în opera Ultimele zile, ultimele ore de Anatol Vieru sub bagheta dirijorului Ludovic Bacs în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.
Student în anul III la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, Specializarea Canto, la clasa prof. Georgeta Stoleriu, basul Filip Daniel Panait se află la început de drum de afirmare artistică. Pentru perfecţionarea sa profesională Filip Daniel Panait a participat la Cursuri Internaţionale de Măiestrie Canto, Arcuş, Covasna, sub îndrumarea d-nei prof. Georgeta Stoleriu (2010 şi 2011). A participat la mai multe competiţii şi interpretarea sa a fost recompesată cu: Premiul I Canto la Olimpiada de Muzică Bucureşti etapa naţională aprilie 2009, Premiul I Canto la Festivalul Naţional de Interpretare „Marţian Negrea” ediţia a XI-a Ploieşti 2009, iar în anul 2008 a obţinut Premiul I Canto la Concursul Naţional de Interpretare Muzicală şi Coregrafică „Emanuel Elenescu” ediţia a XVIII-a Piatra-Neamţ, Concursul de interpretare „Miniatura Romantică” ediţia a VIII-a Galaţi, Concursul Internaţional de Interpretare „George Georgescu” ediţia a XVI-a Tulcea şi Premiul III Canto la Concursul de interpretare „Miniatura Romantică” ediţia a VIII-a Galaţi. În anul 2010, basul Filip Daniel Panait a participat activ la proiectul „Muzica, încotro?”, concert-spectacol susţinut de clasa de canto a d-nei prof. Georgeta Stoleriu, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Râmnicu Vâlcea şi la Sala Dalles, Bucureşti. Artist liric solicitat, Filip Daniel Panait este membru al Coralei „Lacrymosa” Bucureşti (din 2009) şi activează în Corului Operei Naţionale Bucureşti (din 2010).