spot_img

Volumul ”Dumnezeu este singurul meu prieten” de Any Drăgoianu, lansat la Craiova

Vineri, 6 ianuarie 2012, de la ora 15.00, la Casa de Cultură ”Traian Demetrescu” din Craiova, în cadrul primei ședințe din acest an a Clubului Epigramiștilor Olteni (CEO), va fi lansată cartea de versuri ”Dumnezeu este singurul meu prieten” de Any Drăgoianu, editura Sitech Craiova, 2011. Cartea poate fi citită și pe site-ul www.Citatepedia.ro. Am lucrat mai bine de un an la această carte și cred că cititorii se vor bucura foarte mult de ea”, a declarat poeta.

Potrivit poetei Any Drăgoianu, publicul va fi format nu numai din membrii cenaclului, ci și din prieteni și apropiați, iubitori de poezie. Printre participanți: Excelența Sa, Petre Gigea Gorun, președintele CEO și vicepreședinte UER; Marius Coge, jurist, vicepreședinte CEO; Nelu Vasile, director revista ”Turburele”; Marian Grigore Dobreanu, redactor ”Timpul”-Gorj; Laurian Ionică, cel mai premiat membru al cenaclului la toate festivalurile de umor din ţară; prof univ dr. Ion Pătraşcu; Marieta Marancea, membră USR; doctor Elena Buznă, membră USR; Alexandru Stuparu, directorul Casei de cultură ”Traian Demetrescu”;Radu Alexandru, inginer; Ion Ungureanu, jurist etc.

Any Drăgoianu s-a născut la 20 iulie 1975, în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj. Debutează în volumul de versuri , „Prea sentimentală” editura SIMART , Craiova, lansat în cadrul manifestărilor „Eminescu la Floreşti” din 15 ianuarie 2006, apoi au urmat: „Dar pentru mămica mea”,carte pentru copii, editura SIMART Craiova- 2006; ,,Speranţe false’’, versuri ,editura AIUS, Craiova- 2006; ,,Gânduri ascunse’’, versuri, SIMART, Craiova -2006; ,,Despre noi’’, versuri, editura Contrafort, Craiova- 2007; ,,Copilărie, de te-aş mai avea’’, carte pentru copii, editura Contrafort, Craiova- 2007; ,,Mărţişor pentru mama’’, carte pentru copii, editura Contrafort, Craiova- 2008; ,,Minunea de a fi copil’’, carte pentru copii ,editura Contrafort, Craiova- 2008; ,,Povestiri olteneşti”,proză scurtă, editura Contrafort, Craiova- 2008 ; ,,Prin păcate împreună’’, versuri , editura Fundaţia Scrisul românesc- 2008; ,,De vorbă cu Moş Crăciun’’, carte pentru copii, editura Contrafort, Craiova -2008; ,,Corabia albastră’’, versuri , editura Contrafort- 2009 ; ,,Stelele nu mor niciodată’’, versuri , editura Contrafort, Craiova 2009; ,,Zâmbete şi lacrimi’’, carte pentru copii, editura Contrafort, Craiova- 2010, ,,Amintiri sub cheie –Comuna Ţânţăreni de ieri şi de azi’’,pagini monografice, editura Contrafort, Craiova -2010, ,,Din tainele copilăriei’’, carte pentru copii, editura Fundaţia Scrisul Românesc- 2011 , ,,Cu săbiile încrucişate’’, dueluri epigramatice, editura Contrafort , Craiova- 2011 şi ,,Dumnezeu este singurul meu prieten’’ , versuri , editura Sitech, Craiova- 2011.
Este prezentă în culegeri de epigrame editate de U.E.R. ,,Bătrâneţe haine grele’’-2010, editura Fundaţiei Culturale Libra , ,,Epigrame cu şi despre Femei’’ , editura Grafit – 2010, ,,Adevărul şi minciuna’’ editura Fundaţiei Cultrale Libra -2011; culegeri de poezii :,, Lanţul prieteniei’’, editura Contrafort, Craiova – 2011 şi ,,Lumina cuvintelor’’ editura Sitech , Craiova – 2011; ,,Urme în piatră’’ editura Contrafort, 2011 , carte colectivă.
Colaboreaza la revista ,,Portal Măiastra’’, una din cele mai importante reviste ale judeţului Gorj , ,,Caietele Columna’’, revista ,,Luceafarul în Oltenia’’ , ,,Timpul/Gorj’’ , ,,Observatorul’’ – Canada, ,,Oglinda Literară’’ , ,,Bucovina Literara’’ , ,,Agora Literară’’şi revista ,,Cugetul’’. Din 15 ianuarie 2008 este vicepreşedinte al Societaţii Culturale ,,Prietenii Lui Eminescu Din Oltenia’’şi a Cenaclului Epigramiştilor Olteni prezidat de Excelenţa Sa, Domnul Ambasador , Petre Gigea-Gorun, iar din 2009 este membră a UER şi a Societăţii Scriitorilor Olteni.
În 2011 a câştigat Marele Premiu la Festivalul ,,Ioan Budai Deleanu’’ de la Geoagiu, judeţul Hunedoara, premiul al treilea la Festivalul,,Pe aripi de dor domnesc’’ organizat în localitatea Domneşti, judeţul Argeş şi Premiul special al juriului la prima ediţie a Festivalului de Epigramă Voluntari-Bucureşti.

Articole recomandate

3 COMENTARII

  1. Am vazut cartea si in format pdf pe citapedia.ro. Biblioteca Cronopedia este interesata in re-editarea electronica a volumului si publicarea in paginile sale, dar avem nevoie si de acordul editurii Sitech Craiova…

  2. Felicitări Any Drăgoianu pentru volumul publicat!Bogată activitate!
    Un sfat prietenesc ți-aș da sau mai degrabă unul biblic:încearcă puțin și din gustul smereniei.

  3. Va multumesc, pentru comentarii !
    Domnule Ioan M puteti sa contactati direct editura si cred ca sunt de acord, deoarece eu nu am vandut drepturile de autor catre Sitech, nici nu m/a interesat pana acum acest aspect, iar cartea o platesc din bugetul ,firav, al familiei. Va rog sa ma contactati la adresa anydragoianu@yahoo.com si stabilim toate detaliile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508