Vineri, 13 ianuarie 2012, pianistul Horia Mihail va concerta la Munchen, în prezenţa primului ministru al landului Bavaria, Horst Seehofer şi a peste 150 de consuli acreditaţi în Germania, în Kuppelsaal al Parlamentului Bavariei, interpretând lucrări de Serghei Rachmaninov şi Franz Liszt. Invitaţia pianistului român este urmarea succesului repurtat recent, cu ocazia recitalului organizat de Consulatul României la Munchen, la Senatsaal al Parlamentului Bavariei. De-a lungul carierei sale Horia Mihail a susţinut peste două mii de concerte, recitaluri solo şi de muzică de cameră pe patru continente, colaborând cu artişti români și străini cunoscuţi precum Roman Totenberg, Andres Diaz, Nathaniel Rosen, John Williams, Christian Badea, şi a putut fi ascultat la diverse posturi de radio şi de televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Italia, Statele Unite.
Acest recital deschide un an ce are în perspectivă mai multe proiecte solo, concertante şi de muzică de cameră ale pianistului Horia Mihail, dintre care amintim o serie de evoluţii în Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră şi Rapsodia pe o temă de Paganini de Rachmaninov în ţară şi în străinătate, continuarea proiectelor „Pianul călător” şi „Duelul viorilor” şi nu numai.
Horia Mihail este solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, calitate în care a susţinut în ultimii ani mai multe concerte la Sala Radio (alături de Orchestra Naţională Radio şi dirijorii Jin Wang, Christian Badea, Gerd Schaller, Tiberiu Soare), dar şi în turnee în ţară sau străinătate (la Roma în decembrie 2009, ori la Expoziţia Mondială de la Shanghai în iulie 2010), De un remarcabil succes la public s-au bucurat recitalurile solo din cadrul Anului Chopin de la Bucureşti şi Viena sau cele din cadrul Anului Liszt.
În aprilie 2011, artistul a susţinut un turneu naţional de recitaluri solo cu un program integral Franz Liszt intitulat “Pianul călător – Pe urmele lui Franz Liszt”, care a stat la baza unui CD solo apărut la Editura Casa Radio, proiect pe care artistul îl va continua în anii următori.
De-a lungul anului 2011, Horia Mihail a participat la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Zilele Enescu de la Berlin şi la Festivalul Internaţional „George Enescu”. Proiectul “Duelul viorilor – Stradivarius versus Guarneri” l-a adus alături de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru pe scenele din 6 oraşe din ţară în luna septembrie. Dacă proiectul Pianul călător l-a dus pe pianistul Horia Mihail până la Paris, în a doua parte a anului 2011 Horia Mihail a continuat să susţină recitaluri peste hotare, la Viena, Berlin, Praga şi Munchen.
La finalul anului trecut, Horia Mihail a cântat la Sala Radio alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tomasz Bugaj, o lucrare în primă audiţie românească – W. Lutosławski: Variaţiuni pe o temă de Paganini, pentru pian şi orchestră, în cadrul unui concert în onoarea preşedinţiei poloneze a Consiliului Uniunii Europene. Ultimul său proiect de anvergură pe 2011 l-a adus alături de celebrele cântăreţe de origine română Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, pe scenele din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara în cadrul unui turneu naţional de succes desfăşurat între 17 şi 23 decembrie.
În perioada 2005-2010, Horia Mihail a evoluat frecvent ca membru al ”Romanian Piano Trio” susținând concerte de mare succes în ţară şi străinătate şi a realizat cinci turnee naţionale de anvergură – sub titlul Music ON, care s-au finalizat şi cu 3 CD-uri de trio cu lucrări de Beethoven, Mozart, Schumann, Mendelssohn, iar împreună cu violonistul Alexandru Tomescu a fost protagonistul a trei turnee Stradivarius, finalizate prin apariţia 3 CD-uri Stradivarius: Encore, Virtuoso şi Romantic.