Vineri, 9 decembrie 2011, ora 18:30, în Amfiteatrul Universităţii de Arhitectură “Ion Mincu” (Bucureşti, str. Academiei, nr. 18-20), va avea loc întâlnirea “Povestind Bucureştiul”. Invitaţii primei ediţii sunt Silvia Colfescu, Radu Oltean şi Cristian Radu. Aceste întâlniri sunt organizate de Asociaţia “Bucureştiul meu drag”, cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti – Centrul de Studii Arhitecturale şi Urbane.
Silvia Colfescu (director Editura Vremea) are un vast portofoliu de istorii privind locurile şi monumentele arhitecturale din Bucureşti. Articolele sale se regăsesc pe: http://silviacolfescu.blogspot.com/.
Radu Oltean este absolvent al Academiei de Artă Bucureşti. De asemenea este pasionat de istorie. Pe blogul său (http://art-historia.blogspot.com/) se regăsesc articole bine documentate privind istoriografia Bucureştiului.
Cristian Radu, cunoscut drept Raiden printre internauţi, face parte din grupul „Rezistenţa Urbană”. În spaţiul online, scrie pe http://www.rezistenta.net/ , un “blog de atitudine”, unde se implică în redescoperirea Bucureştiului, prin publicarea de articole dedicate în special tinerilor. “Rezistenţa Urbană” se mai remarcă şi prin abordarea unor probleme cotidiene într-o manieră amuzantă, uneori controversată.
Asociaţia „Bucureştiul meu drag” (www.orasul.ro) a fost înfiinţată în anul 2007 propunându-şi ca, prin intermediul fotografiei, să cultive cunoaşterea Bucureştiului şi să contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor şi a tradiţiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul şi care interferează zilnic cu prezentul nostru.
Pe parcursul anilor, asociaţia a organizat excursii foto pentru pasionaţii de fotografie, publicând pe pagina web www.orasul.ro peste 97.000 de fotografii realizate în aceste deplasări.
Centrul de Studii Arhitecturale şi Urbane CSAU al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu UAUIM studiază modul de constituire şi de transformare a teritoriilor – urbane şi extraurbane, în raport cu evoluţiile istorice, pe baza analizelor morfologice, tipologice şi arhitecturale, în raport cu modul de utilizare şi cu evoluţiile culturale.
Unul dintre obiectivele sale este acela de a asigura cadrul pentru un schimb activ de cunoştinţe şi pentru reflecţii pluridisciplinare asupra domeniilor pe care le studiază, prin promovarea şi încheierea de protocoale de colaborare cu institutii cu interese similare, româneşti şi europene şi prin promovarea unei politici coerente de colaborări cu personalităţi ştiinţifice şi culturale care s-au distins în cadrul domeniilor respective.