Luni, 5 decembrie 2011, ora 18:30, la Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, va avea loc ultima ediţie din acest an a evenimentului cultural „Formula 3“. Invitaţi: scriitorul Răzvan Petrescu, fotograful Răzvan Voiculescu şi muzicianul Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo. Evenimentul este organizat de revista „Observator cultural”.
Răzvan PETRESCU (n. 1956, Bucureşti) este prozator, eseist şi dramaturg. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti în 1982 şi a profesat timp de opt ani, iar din 1990 a lucrat ca redactor la diferite reviste (Cuvîntul şi Amfiteatru ) şi edituri (Litera, Allfa, Grupul Editorial All, Curtea Veche Publishing). A publicat volumele: „Grădina de vară” (proză scurtă), Editura Cartea Românească, 1989, „Eclipsa” (proză scurtă), „Într-o după-amiază de vineri” (proză scurtă), Editura Cartea Românească, 1997, „Farsa”, Editura Unitext, 1994, „Primăvara la bufet”, Editura Expansion, 1995, „Foxtrot XX” (jurnal şi publicistică), Editura Cartea Românească 2008. Cea mai recentă carte a sa este volumul de povestiri „Rubato”, publicat în 2011, la Curtea Veche Publishing. Premii: Premiul Fundaţiei „Liviu Rebreanu“ pentru „Grădina de vară”, Premiul oraşului Târgovişte pentru Cea mai bună carte de proză a anului – pentru „Eclipsa”, Premiul Cartea Anului la Salonul Naţional de Carte de la Cluj, Premiul ASPRO pentru Cea mai bună carte a anului şi Premiul pentru Proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti – pentru „Într-o după-amiază de vineri”, Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă de teatru a anului, pentru „Farsa”, Marele Premiu la Concursul Naţional de Dramaturgie „Camil Petrescu“, ediţia I, şi Premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor – pentru „Primăvara la bufet”, Premiul pentru proză pe 2008, acordat de Radio România Cultural, pentru „Foxtrot XX”. A fost inclus în patru antologii de proză scurtă şi în manualele de limba şi literatura română pentru clasa a X-a, publicate de editurile Univers, Paralela 45 şi Rosetti şi a fost tradus în Israel (Editura Nymrod, 2007) şi în Spania (Editura El Nadir, 2010). Recent, Editura Curtea Veche i-a publicat volumul de proze scurte, „Rubato”.
Răzvan VOICULESCU (n. 1962, Bucureşti) este unul dintre puţinii fotografi profesionişti români care şi-a îndreptat atenţia aproape exclusiv asupra satului românesc. A urmat şcoala şi liceul german din Bucureşti, apoi a studiat fotografie şi design la Institutul de Arte Plastice din Copenhaga, reîntorcându-se în ţară în 1994. Printre albumele sale, pe care obişnuieşte să le însoţească cu scurte proiecţii video, se numără: Captive dreams (Q-T-RAZ, 1998), Destine cu o destinaţie (RTC Holding, 2005), Iaşi, de vorbă cu timpul (Q-T-RAZ, 2007), Dobrogea – Portiţa (Q-T-RAZ, 2008), Ţara Lăpuşului. Destine încrustate (Q-T-RAZ, 2010). Cel mai recent proiect al său s-a concretizat în albumul Bucătăria hoinară, lansat pe 28 noiembrie, care „adună în paginile sale călătoria şi gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea“.
Răzvan POPOVICI (n. 1974, Bucureşti) este violist şi iniţiatorul şi directorul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo – festival ajuns la a VI-a ediţie. Face parte dintr-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici, urmând studiile la Salzburg, Paris şi Freiburg. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris. Este invitat constant la diverse festivaluri din întreaga lume, precum Wiener Festwochen, Schwetzinger Festspiele, Harrogate Festival, Ferrarra Musica, Boswil Musiksommer şi Kobe Music Festival. Răzvan Popovici este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte de muzică de cameră „Pèlerinages“ din München şi este membru al Ansamblului Raro.