spot_img

POEME BLUES DE CRĂCIUN, o serată specială cu Mike Godoroja & Blue Spirit, Dan Mircea Cipariu, Andra Rotaru şi Bogdan O. Popescu

Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia organizează, în perioada 17 – 18 decembrie 2011, două zile de sărbătoare sub genericul – „Primim cu Colinda! Ajun de Crăciun la Palatul Brâncovenilor”. Duminică, 18 decembrie 2011, în Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia, între orele 16.00-18.00, va avea loc o serată specială, cu Mike Godoroja & Blue Spirit, Dan Mircea Cipariu, Andra Rotaru şi Bogdan O. Popescu, POEME BLUES DE CRĂCIUN, un concert de blues şi poezie dedicat Naşterii Mântuitorului şi Luminii pe care Pruncul Sfânt o vesteşte lumii. Cei trei poeţi invitaţi, Dan Mircea Cipariu, Andra Rotaru şi Bogdan O. Popescu, vor citi poeme inedite scrise special pentru sărbătoarea Crăciunului, poeme luminate-luminoase prin care să uităm de ştirile rele de la televizor şi de mizerabilismul ce ne înconjoară. Mike Godoroja & Blue Spirit va rezona cu poezia celor trei invitaţi şi va propune publicului celebre piese de blues dedicate Crăciunului, dar şi improvizaţii muzicale în consonanță cu textele citite în concert. Intrarea este liberă! Parteneri media: Radio România Cultural, revista „Cultura”, www.agentiadecarte.ro

Mike Godoroja & Blue Spirit– Formaţia sa este rodul unei munci de echipă extrem de serioase, îmbinată cu o mare pasiune şi dragoste pentru blues. Publicul îl consideră adevăratul reprezentant al blues-ului în limba română, prin abordarea inedită a repertoriului şi prin dinamica show-urilor sale. Experienţa sa scenică de mai bine de 13 ani se completează cu întâlnirile istorice cu Ray Charles, Chick Corea, Jimmy Smith, James Brown etc. Un foarte cunoscut producător de televiziune şi realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei Blue Spirit în 1997. Este de o bună perioadă de timp producătorul muzical al grupului Iris, Felicia Filip şi Timpuri Noi.

Dan Mircea Cipariu (n. 7 septembrie 1972, Bucureşti) este scriitor, jurnalist şi manager cultural. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A absolvit Şcoala Superioară de Jurnalistică din Bucureşti şi este licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece, în 1999, cu volumul “Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (Editura Libra). În prezent, este preşedintele secţiei de Poezie – Asociaţia Scriitorilor Bucureşti şi publisher al AgenţiadeCarte.ro. În 2007, volumul său de poeme “Tsunami”, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

Andra Rotaru s-a născut la 5 ianuarie 1980 în Bucureşti. În prezent este editor-coordonator la AgenţiadeCarte.ro. A absolvit liceul “Nicolae Tonitza” din Bucureşti şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei-Universitatea Bucureşti. A debutat revuistic, în 2004, în “Ziua literară”, la îndemnul lui Marian Drăghici& Lucian Vasiliu. A debutat editorial, în 2005, cu volumul “Într-un pat sub cearşaful alb”, Editura Vinea. În 2008, volumul apare şi în Spania, “En una cama bajo la sabana blanca”, Editura Bassarai. În 2010 i-a apărut cel de al doilea volum de poezie, “Ţinuturile sudului”, Editura Paralela 45. A publicat în majoritatea revistelor de cultură din ţară. Este prezentă în antologii în ţară şi străinătate, dintre care: Scriitori pe Calea Regală, Literatură potenţială 01, Maratonul de Poezie şi Jazz, Poeţi laureaţi ai Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, Iubirea e pe 14 februarie, ş.a. Volumul de poezie “Ţinuturile sudului”, Editura Paralela 45, a fost lansat pe 10 iunie 2010, la Bookfest. În perioada 10 octombrie – 19 noiembrie 2011, scriitoarea Andra Rotaru a fost rezidentă CECArtsLink în Statele Unite ale Americii.

Bogdan O. Popescu (n. 1971) a debutat în volum în 1995 cu placheta de versuri “La revedere, prinţesă”, distinsă cu Marele Premiu „Ion Vinea” pentru debut. Au urmat alte şase volume, remarcate atât de critică, cât şi de alţi scriitori, printre aceştia Mircea Cărtărescu, modelul tinerei generaţii de poeţi. În acest an, Bogdan O. Popescu şi-a lansat la Bookfest primul volum de proză, “Viaţă de aruncat”, care a fost una dintre cele mai vândute cărţi din cadrul târgului. În afara activităţii literare, Bogdan O. Popescu este medic neurolog, cadru universitar şi autorul mai multor lucrări medicale remarcate de comunitatea ştiinţifică. Printre distincţiile primite se numără şi Premiul “Victor Babeş” pentru cercetare medicală, acordat de Academia Română în 2007. Bogdan O. Popescu este unul dintre cei 27 de poeţi români contemporani care figurează în antologia “Om jag inte får tala med någon nu” („Dacă nu am cu cine vorbi acum“), publicată de editura suedeză Tranan în colaborare cu ICR Stockholm. Recent, poetul a primit Premiul pentru Poezie pe anul 2010 al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti pentru “Aerobiciclete”, Editura Brumar, 2010.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508