Sâmbătă, 17 decembrie 2011, la Cazinoul Militar din Madrid, a avut loc decernarea Premiilor revistei Niram Art pe anul 2011. Evenimentul a fost organizat de Editura și Revista Niram Art, în colaborare cu Universitatea Complutense și Centrul Cultural al Armatei Madrid. Scriitorul francez Michel Houellebecq a fost distins cu Marele Premiu Niram Art pentru literatură – Trofeul Mihail Sebastian, pentru întreaga operă. Ceremonia a fost deschisă de vicedecanul Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Complutense, José Antonio Jimenez de las Heras, generalul Unitatii P.T. Regele Juan Carlos I, Javier Baredo de Valenzuela, și de către directorul editurii Niram Art, locotenent colonel Miguel Angel Galan Segovia. Evenimentul a fost prezentat de directorul revistei Niram Art, scriitorul Fabianni Belemuski.
Cesar Antonio Molina a primit Marele Premiu Niram Art pentru poezie – Trofeul Tristan Tzara, pentru cartea Final de Finisterre, iar Emil Constantinescu Marele Premiu Niram Art – Trofeul Ambroise Vollard, pentru activitatea Fundației Generația Europeană, care are ca scop formarea unei elite profesionale și morale românești.
Michel Houellebecq și Cesar Antonio Molina au primit, pe lângă Trofeul Niram Art, un premiu mai puțin obișnuit. In cadrul galei, au avut loc lansările cărților Cesar Antonio Molina: “Călătorii la Final de Finisterre” și Michel Houellebecq: “Iubire și alte mituri”, coordonată de Fabianni Belemuski.
Juriul a hotărât să acorde Premiul Niram Art pentru Literatură scriitorului român Ștefan Mitroi, pentru romanul “Biblia pentru furnici după José Saramago”, Premiul Niram Art pentru Poezie autorului Eran Eisen din Israel, pentru volumul “Intre noi”. Ambele cărți au fost prezentate publicului spaniol în aceeași seară.
Premiul pentru Manuscris a fost decernat scriitorului Diego Vadillo Lopez din Spania, pentru romanul “La cumpărături în Tzara”, al cărui personaj principal este poetul român Tristan Tzara.
Anul acesta, premiul pentru Arte Plastice a fost înlocuit cu un omagiu adus vieții și operei pictorului Baruch Elron(1934 – 2006). Artistul israelian s-a născut la București și a fost unul dintre cei mai importanți pictori contemporani din Israel. În timpul galei, a avut loc lansarea cărții „Baruch Elron” scriitorul spaniol Hector Martinez Sanz, în prezența soției artistului, Lydia Elron.