spot_img

Lansări de carte cu CD şi audibook-uri de la Editura Casa Radio

Editura Casa Radio prezintă, la Târgul „Gaudeamus”, cele mai noi apariţii editoriale menite să restituie cele mai inspirate momente din creaţia radiofonică românească de ieri şi de azi, la standul Radio România având loc lansări de titluri de carte+CD şi audiobook.


Program:
Vineri, 25 noiembrie – ora 12.00
Prezentarea noii serii a colecţiei „Radio-Prichindel”, apărută în premieră într-un format inovativ: roman grafic & audio (BD+CD)! Sesiune de autografe în exclusivitate!
Dramatizările radiofonice ale unor cărţi de neuitat, ce au sedus generaţii la rând de auditori, sunt acum accesibile – în variante de benzi desenate , datorate unor artişti din generaţii diferite:
„Aventurile lui Cipollino” de Gianni Rodari (înregistrare din 1961, cu Silvia Chicoş, Ion Manu, Tudorel Popa…) – desenate de Ciubi;
„Omul invizibil” de H.G. Wells (înregistrare din 1956, cu Octavian Cotescu, Ion Manta, H.Nicolaide…) – ilustrat de maestrul benzii desenate româneşti, Puiu Manu;
„Tom Sawyer şi Huckleberry Finn” după Mark Twain (înregistrare din 1953, cu Silvia Chicoş, Dinu Ianculescu…) – cu desenele lui Ionuţ Popescu.
Invitaţi: Alexandrina Halic, Puiu Manu, Ionuţ Popescu şi Alexandru Ciubotariu (Ciubi ) –coordonatorul noii serii.

Sâmbătă, 26 noiembrie – ora 12.00
Lansarea noilor titluri apărute în colecţiile
„Biblioteca de poezie românească” – carte ilustrată+CD
(vocile poeziei la microfonul Radio România; înregistrări rare redate într-o generoasă formulă editorială):

1. Leonid Dimov, „7 poeme rostite la Radio, 1968 -1970”
Cuvânt-înainte de Ion Bogdan Lefter; ilustraţii de Constantin Popovici;
2. Emil Botta, „Noapte din Andersen. Poeme rostite la Radio, 1967-1973”
Cuvânt-înainte de Bogdan Alexandru Stănescu; volum ilustrat cu 17 desene originale de Tudor Jebeleanu; albumul apare cu ocazia centenarului actorului-poet, Emil Botta.
3. Mihai Eminescu, „Vis” şi alte 30 de poeme necunoscute, restituite de Petru Creţia, alese şi prezentate de Mircea Cărtărescu, în rostirea lui Marcel Iureş; ilustraţii de Tudor Jebeleanu.

şi „Lecturi pe întuneric”– CD
(pagini de literatură română şi universală în versiuni sonore unice, dăruite de marile voci ale culturii române):

1. Emil Botta recită de la Dante la Eminescu (înregistrări 1967-1973)
Cu un eseu introductiv de Titus Vîjeu; albumul apare cu ocazia centenarului actorului-poet, Emil Botta.
2. Mircea Horia Simionescu citeşte din „Ingeniosul bine temperat” (înregistrări inedite, 1999-2000); 2CD-uri
Prezentare de Mircea Cărtărescu;
3. Mircea Nedelciu citeşte „Ora spre zero” şi alte proze (înregistrare inedită, 1998)
Prezentare de Ion Bogdan Lefter
Invitaţi: Bogdan Alexandru Stănescu, Ion Bogdan Lefter, Mircea Cărtărescu; moderator: Titus Vîjeu.

De asemenea, noi produse ale Editurii Casa Radio vor fi prezentate în cadrul următoarelor manifestări (desfăşurate în alte locaţii) :
Joi, 24 noiembrie 2011, ora 18.00, la Ceainăria Gaudeamus
Prezenta ediţie a „Cafenelei critice”, animată de Ion Bogdan Lefter, este dedicată evocării personalităţii prozatorului Mircea Nedelciu (co-fondator al Târgului) şi prezentării CD-ului apărut la Editura Casa Radio: Mircea Nedelciu citeşte din Ora spre zero şi alte proze.
Invitaţi: Miralena Nedelciu, Sorin Preda, Cristian Teodorescu, Vlad Epstein, Emil Buruiană

Vineri, 25 noiembrie 2011, ora 18.00, la Ceainărie
Lansarea albumului (carte+CD):
Ladislau Csendes, „George Enescu- un exil supravegheat?”
Eseu despre ultimii ani de viaţă ai Maestrului (1946-1955), însoţit de 50 de documente din Arhivele Securităţii şi ilustrat cu 4 înregistrări muzicale din Fonoteca Radio.
Lucrarea este rezultatul unei coproducţii între Editura Casa Radio şi Muzeul Naţional „George Enescu”.
Participă: Marius Oprea, Valentina Sandu-Dediu, Laura Manolache, Ladislau Csendes.

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, ora 13.00, la standul Humanitas:
Cu ocazia unui „Eveniment Cărtărescu”, organizat de editura Humanitas va fi prezentat şi albumul (carte+CD) apărut la Editura Casa Radio:
Mihai Eminescu, Vis şi alte 30 de poeme necunoscute, restituite de Petru Creţia, alese şi prezentate de Mircea Cărtărescu, în rostirea lui Marcel Iureş; ilustraţii de Tudor Jebeleanu

Participă: Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Lidia Bodea, Tudor Jebeleanu

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508