Vineri, 2 decembrie 2011, de la ora 17.00, la libăria Avant-Garde din Iaşi (Str. Lăpuşneanu, nr. 16), va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Aurora Liiceanu, în cadrul căreia va fi lansată seria de autor consacrată celui mai cunoscut psiholog al momentului din România. Seria de autor „Aurora Liiceanu” a debutat cu două volume: „Viaţa nu-i croită după calapod” şi „Patru femei, patru poveşti”. Invitaţi: Prof. Univ. Dr. Adrian Neculau; Adrian Şerban, director editorial Polirom.
Aurora Liiceanu este doctor în Psihologie şi expert în Antropologie şi Psihologie Socială. Primul volum din seria dedicată autoarei, „Patru femei, patru poveşti” (2011), reuneşte biografiile unor femei exemplare, a căror existenţă a fost legată de artă şi care şi-au uimit contemporanii prin originalitate: Coco Chanel (1883-1971), cunoscuta creatoare care a revoluţionat lumea modei, Elisaveta Bagreana (1893-1991), poeta laureată a Premiului Nobel, Cecilia Cutescu-Storck (1879-1969), pictoriţă, prima femeie profesor într-o academie naţională de arte din Europa, şi Lee Miller (1907-1977), celebrul fotomodel devenit fotograf de război. O franţuzoaică, o bulgăroaică, o româncă şi o americană ale căror poveşti de viaţă fascinează şi astăzi. Tot în 2011, a apărut şi cel de-al doilea volum al seriei de autor, „Viaţa nu-i croită pe calapod”.
„Psihologia e o meserie foarte frumoasă, dacă o faci cum trebuie! Care sunt deformaţiile profesionale ale psihologului? Unii spun că indiscreţia şi un fel de frigiditate, în sensul că analizezi prea mult şi îţi pierzi o notă de spontaneitate în viaţă, absolut firească. Mulţi spun că există meserii care ocupa prea mult loc în viaţa ta, care intră foarte adânc în structura ta şi te ampretează foarte tare. Eu cred că psihologia e una dintre ele. M-am raportat la meseria mea ca la un hobby plătit. Ceea ce e un noroc extraordinar în viaţă!” (Aurora Liiceanu)
Aurora Liiceanu, doctor în Psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române.