Marţi, 8 noiembrie şi miercuri, 9 noiembrie 2011, de la ora 19.30, la ArCuB, actriţa Maria Cassi revine la Bucureşti în spectacolul „My life with men…and other animals!”, un curs intensiv, deosebit de amuzant, despre dragoste, sex, moarte şi…ulei de măsline! Actriţa italiană, cu o lungă experienţă în domeniul musical-ului şi al comediei, este asemănată de presa internaţională cu Charlie Chaplin, Jerry Lewis şi Jacques Tati. Ea este nu doar interpreta ci şi autoarea textului, scris “la 4 mâini” împreună cu Patrick Pacheco (jurnalist şi biograf american multi-premiat, precum şi autor de piese de teatru şi scenarii de film). Joi, 10 noiembrie şi vineri, 11 noiembrie 2011, de la ora 19.30, Maria Cassi va prezenta, tot pe scena ArCuB, şi spectacolul „Crepapelle”.
Spectacolul „My life with men…and other animals!” înfăţişează, cu mult umor, portretul unei doamne curajoase şi auto-ironice care, plecată dintr-un orăşel de lângă Florenţa, porneşte să cucerească New York-ul. Dar întâlnirea care îi va schimba viaţa, o asteaptă la prima răscruce. Peter Schneider, regizorul spectacolului, construieşte un one-woman show în jurul talentului de mim înnăscut şi în jurul vocii emoţionante a Mariei Cassi care, cu dezinvoltură, trece de la italiană la engleză şi de la text la muzică, dăruindu-ne portretul perfect al unei artiste autentice, capabile să încânte publicul.
Cariera artistică a lui Peter Schneider cuprinde succesele obţinute cu renumitele creaţii Disney (Mica Sirenă, Aladin, Frumoasa şi bestia, Regele Leu şi multe alte filme de animaţie de a căror realizare s-a ocupat în perioada în care a fost Preşedinte al Studiourilor Disney). Recent, Schneider a regizat la Londra musicalul Sister Act (producător Whoopi Goldberg).
“Cum să nu te îndrăgosteşti de Paris?” În jurul acestei întrebări prinde contur „Crepapelle”, spectacolul Mariei Cassi. O italiancă vizitează Oraşul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienţa ei unică de acolo, cucerind publicul, punctând prin mimică şi gest fiecare întâmplare – fie ea comică sau emoţionantă. Descriind locuri şi întâlniri, actriţa conturează prin contrast tablourile a două oraşe: Paris şi Florenţa. Pitoreasca regiune Toscana şi sofisticatul Paris cu şarmul şi bulevardele lui, care fascinează mereu oamenii cu farmecul său. Un oraş care surprinde mereu prin extravaganţă. Singură în scenă, Maria Cassi creionează tipologii diferite, intrând cu o uşurinţă incredibilă în pielea mai multor personaje: un bătrân cerşetor, o femeie cochetă, şoferi de autobuz, copii şi vânzătoare. În periplul său, actriţa se transformă cu naturaleţe şi stârneşte râsul audienţei, interpretând la fel de bine atât în dialectul florentin cât şi într-o franceză foarte…personală, cu puternice accente ironice. În plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreşte în bistrouri şi prezintă alternativ în povestirea sa figuri de turişti din Toscana (caracterizati prin gestică excesivă, impertinenţă şi sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici şi aroganţi. Ea crează astfel o carte poştală colorată, care surprinde publicul şi îl face să se prindă în joc.