spot_img

„Visul unei nopţi de vară” a deschis stagiunea la Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”

Stagiunea 2011-2012 a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti a fost deschisă duminică, 23 octombrie 2011, cu spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, un poem coregrafic dedicat copiilor, inspirat de piesa omonimă a lui William Shakespeare. Celebra poveste de dragoste a fost adaptată pentru cei mici de către Maria Popa (coregraf) şi Andreea Koch (scenograf).

Sala Studio, spaţiu deja consacrat spectacolelor SEOB, va găzdui şi în perioada următoare producţii noi şi evenimente speciale. În prima parte a stagiunii 2011 – 2012, Studioul Experimental de Operă şi Balet a pregătit mai multe evenimente de excepţie pentru publicul său. Astfel, joi, 27 octombrie, 2011 de la ora 19.30, în Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti va avea loc recitalul aniversar al basului George Crăsnaru, personalitate de primă mărime a teatrului liric. Revenit în ţară după aproape trei decenii de activitate artistică internaţională, George Crăsnaru va oferi publicului un recital special, acompaniat de pianista Vasilica Stoiciu Frunză, recital comentat de prof. univ. dr. Grigore Constantinescu.

Vineri, 25 noiembrie 2011, de la ora 19.30, SEOB oferă o nouă premieră, spectacolul „Nijinski – cealaltă faţă a geniului”, dedicat marelui balerin şi coregraf Vaslav Nijinski. Spectacolul, creat de coregrafa Mălina Andrei, în scenografia semnată de Viorica Petrovici, îi va avea în distribuţie pe Filip Ristovski, alături de prim-balerina Monica Petrică. Producţia „Nijinski – cealaltă faţă a geniului” se doreşte a fi, pe lângă un omagiu dedicat marelui creator, o nouă oportunitate de a analiza personalitatea artistului, pe scenă şi dincolo de scenă.

Luna cadourilor este de asemenea generoasă cu spectatorii SEOB. Desigur, cei mici au întâietate, pe 4 decembrie, de la ora 11.00 urmând să se prezinte premiera spectacolului „Colţul copiilor”, pe muzica lui Modest Petrovici Musorgski, în regia Andei Tabacaru Hogea.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe 14 decembrie, de la 19.30, revine la studio deja tradiţionalul concert de muzică sacră şi colinde „Iisus se naşte”, iar pe 21 decembrie, de la aceeaşi oră, un recital de Crăciun cu participarea îndrăgitei soprane Felicia Filip.

La noutăţile stagiunii se adaugă iniţierea unui parteneriat între Studioul Experimental de Operă şi Balet şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, parteneriat care îşi propune promovarea tinerilor muzicieni, studenţi ai prestigioasei instituţii de învăţământ. Din acest proiect vor face parte evenimente ca Serile camerale ale Studioului (24 noiembrie, ora 19.30) şi „Iisus se naşte” (14 decembrie, ora 19.30).
Joi, 8 decembrie, continuă seria de recitaluri cu un concert dedicat compozitorului Richard Wagner, în compania sopranei Adriana Dumitriu.
La sfârşit de an, nu trebuie uitat spectacolul elevilor Studio M, şcoală de dans clasic pentru copii şi adolescenţi din cadrul SEOB, în care evoluează cei mai talentaţi mici balerini („Magazinul de păpuşi”, sâmbătă, 24 decembrie, ora 11.00).

După cum am văzut, prima parte a stagiunii 2011 – 2012 a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” se anunţă mai mult decât generoasă. Pe lângă evenimentele menţionate, spectatorii vor putea urmări producţii de succes din stagiunile trecute ca „Tango Emocion”, cu mezzo-soprana Oana Andra şi baritonul Andras Chiriliuc, operele „La Canterina” de Joseph Haydn, „Rita” de Gaetano Donizetti şi „Le Cantatrici villane” de Valentino Fioravanti. Aceste din urmă trei spectacole, lucrări mai puţin cunoscute din palmaresul teatrului liric, fac parte din proiectul Opera Rara, care îşi propune să aducă la cunoştinţa publicului bijuterii muzicale de valoare incontestabilă, mai puţin interpretate la noi în ţară şi în lume.

În a doua parte a stagiunii 2011 – 2012, publicul Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” va avea parte de producţii noi, incitante, care să satisfacă atât gusturile cunoscătorilor de operă şi balet, spectatori fideli ai SEOB, cât şi pe cele ale tinerilor care vor să descopere minunata lume a muzicii şi a dansului.

Programul Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”
în perioada 23 octombrie – 24 decembrie 2011

Duminică, 23 octombrie, ora 11.00
„Visul unei nopţi de vară”
poem coregrafic pentru copii

Joi, 27 octombrie, ora 19.30
Recital aniversar George Crăsnaru

Sâmbătă, 29 octombrie, ora 11.00
„Visul unei nopţi de vară”
poem coregrafic pentru copii

Joi, 3 noiembrie, ora 19.30
„Tango emocion”
poveste scenică pasională

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 11.00
„Crăiasa Zăpezii”
poem coregrafic pentru copii

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11.00
„Crăiasa Zăpezii”
poem coregrafic pentru copii

Duminică, 13 noiembrie, ora 11.00
„La Canterina” de Joseph Haydn
spectacol de operă

Miercuri, 16 noiembrie, ora 19.30
„Rita” de Gaetano Donizetti
spectacol de operă

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 11.00
„Visul unei nopţi de vară”
poem coregrafic pentru copii

Joi, 24 noiembrie, ora 19.30
Serile camerale ale studioului
concert

Vineri, 25 noiembrie, ora 19.30
PREMIERĂ
„Nijinski – cealaltă faţă a geniului”
spectacol de teatru dans

Duminică, 27 noiembrie, ora 11.00
„Harap Alb”
poem coregrafic pentru copii

Sâmbătă, 3 decembrie, ora 11.00
„Crăiasa Zăpezii”
poem coregrafic pentru copii

Duminică, 4 decembrie, ora 11.00
PREMIERĂ
„Colţul copiilor” de Modest Petrovici Musorgski
spectacol pentru copii

Joi, 8 decembrie, ora 19.30
Recital Wagner

Sâmbătă, 10 decembrie, ora 11.00
„Colţul copiilor” de Modest Petrovici Musorgski
spectacol pentru copii

Miercuri, 14 decembrie, ora 19.30
„Iisus se naşte”
concert de muzică sacră şi colinde

Sâmbătă, 17 decembrie, ora 11.00
„Crăiasa Zăpezii”
poem coregrafic pentru copii

Miercuri, 21 decembrie, ora 19.30
Recital de Crăciun

Sâmbătă, 24 decembrie, ora 11.00, Sala Mare
„Magazinul de păpuşi”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508