La Editura Vremea, în colecţia “Autori români”, a apărut volumul “În labirint sunt umbre şi lumini” de Codruţ Constantinescu.
În volumul “În labirint sunt umbre şi lumini”, Codrut Constantinescu surprinde frânturi din viaţa rudelor sale, dar şi din copilăria şi adolescenţa proprii. Autorul transcrie numeroase scrisori, articole sau documente din alte timpuri pentru a reconstitui lumea din vremea străbunicilor, bunicilor şi părinţilor săi, un trecut către care priveşte cu nostalgie.
Codruţ Constantinescu a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi are o bogată activitate publicistică – articole, studii, comentarii în ziare locale, în revistele culturale Observator Cultural, Axioma, Lumea, Revista Noua, Arges, Revista 22, Timpul, Dilema, Dilema Veche, Cuvantul, EUROCOM, şi în publicaţiile editate de către Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului României. (Consilier European si EuRopeanul).
Este autorul volumelor: Hai-hui prin Occident, Editura Premier, Ploieşti, 2004, Studii irlandeze, Editura Institului European, Iaşi, 2006, Enervări sau despre bucuria de a trăi în România (în colaborare cu Mirel Bănică), Editura Polirom, 2007, A trăi pentru a citi, Editura Karta-graphic, Ploiesti, 2008. În 2005 a obţinut Premiul Geo Bogza pentru nuvele.
o carte care ar trebui să aibă mii de „surori”… ca să reconstituie o civilizaţie care se estompează treptat… o lume văzută de la linia privirii, nu de la înălţimea zborului de ciară…