La Editura Leda-Grupul Editorial Corint a apărut volumul “Ţara lui Dumnezeu” de Ross Raisin, în traducerea Cristinei-Ondine Dascăliţa, colecţia “Leda Contemporan”. „Povestea lui Ross Raisin despre transformarea unui tânăr fermier cu probleme, dar esenţialmente bine intenţionat, într-un sociopat periculos este deopotrivă dătătoare de fiori, ca efect, şi întru totul convingătoare, ca realizare.“ (J. M. Coetzze)
Bântuit încă de umbrele unui incident pentru care a fost dat afară din şcoală, tânărul Sam Marsdyke lucrează la mica fermă a părinţilor, sub supravegherea ostilă a tatălui său. Dar în peisajul de o frumuseţe frustă şi sălbatică din comitatul Yorkshire (numit Ţara lui Dumnezeu, printre localnici) se insinuează treptat prefacerile aduse de civilizaţie şi de urbanism, de asaltul tot mai insistent al orăşenilor strămutaţi în căutarea farmecului rural.
Între tânărul fermier mai ciudat şi însingurat şi fiica adolescentă a unor nou-sosiţi pare să se lege o prietenie. Dar de la o escapadă amicală, animată de un gest de rebeliune juvenilă, la răpire şi prizonierat nu este decât un pas… Iar în mintea tot mai înceţoşată a lui Marsdyke, diferenţele sunt tot mai greu de făcut.
ROSS RAISIN s-a născut la Keighley, în Yorkshire, în 1979. A studiat engleza la King’s College London, după care a lucrat o perioadă într-un bar specializat în comercializarea de vinuri, ca apoi să urmeze un masterat de scriere creatoare la Goldsmith’s College, University of London.
Romanul său de debut God’s Own Country (Ţara lui Dumnezeu, apărut şi în Statele Unite sub titlul Out Backward) a fost publicat în 2008. A fost nominalizat la Guardian First Book Award şi John Llewellyn Rhys Prize, şi a câştigat Bey Trask Award. În aprilie 2009, pentru această carte Raisin a fost distins cu Premiul Tânărul Scriitor al Anului acordat de ziarul Sunday Times. În prezent, autorul deţine o rezidenţă pentru a preda literatura la First Story. Raisin a lucrat ca spălător de vase, chelner şi barman, şi a publicat mai multe povestiri şi publicistică.