La Editura RAO a apărut volumul “Codul lui Iisus” de Michael Cordy, în traducerea Ioanei Opaiț. Cartea a fost tradusă în peste 25 de limbi și publicată în mai mult de 40 de țări, cu un milion de exemplare vândute, fiind un amestec de genetică, mistere cu tentă religios-creștină și tehnologie computerizată. Drepturile de ecranizare au fost cumpărate deja de Compania Walt Disney
Dr. Tom Carter, un geniu al geneticii, este inventatorul unui aparat cu ajutorul căruia ADN-ul poate fi reprodus complet și apoi modificat. Bolile genetice, dar și alte maladii devastatoare, precum cancerul sau SIDA, pot fi astfel vindecate. În culmea triumfului, lumea lui se prăbușește. Soția îi este ucisă de un glonț care îi era destinat, iar propria fiică suferă de o incurabilă maladie cerebrală, care nu-i lasă mai mult de un an de viață. Cum știința se dovedește neputincioasă, Carter ajunge să creadă că singura salvare pentru fetița lui este să găsească genele lui Iisus Hristos, care, speră el, conțin informații cu caracter unic, capabile să vindece orice maladie și care pot fi reproduse în masă cu ajutorul tehnologiilor actuale. În căutarea unui miracol, face apel la o societate mesianică secretă, tocmai aceea care comandase asasinatul său, ca pedeapsă pentru că dorea să intervină în ordinea firii. Societatea, veche de două mii de ani, deține o rămășiță din trupul lui Iisus, marele vindecător, care ar putea oferi soluția. La rândul lor, membrii acesteia au nevoie de omul de știință pentru a duce la bun sfârșit propria lor misiune sacră, aceea de a descoperi pe urmașul lui Iisus, noul Mesia. Conțin genele lui Iisus informația de bază care să ducă la găsirea leacului universal? Societatea secretă își va descoperi oare noul Mesia? Au fost oare vindecările miraculoase făcute de Iisus semnul că el este Fiul lui Dumnezeu sau a fost el purtătorul unor gene unice, care îl făceau capabil de miracole medicale? Sunt întrebări la care cititorul este invitat să găsească răspuns.
Michael Cordy este un romancier britanic născut în Ghana, care și-a petrecut mare parte din tinerețe în Africa. A studiat la Universitatea Leicester și Universitatea Durham. După ce a lucrat timp de zece ani în marketing și publicitate, a renunțat total la această activitate pentru a deveni scriitor. Soția sa i-a sprijinit decizia cu condiția să scrie prima carte în intervalul unui singur an. I-a luat doi ani, dar autorul susține că a scris toate cuvintele cărții în intervalul alocat, doar că nu erau în ordinea corectă. Este și autorul romanelor The Lucifer Code, Crime Code, The Venus Conspiracy și The Source.