Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român, va publica volumul „Georges Sandulesco: Endocrinolog de frunte (1896-1978)”, ediţie în facsimil, redactată de C. George Săndulescu, ediţie care poate fi consultată şi descărcată începând cu data de 23 august 2011 la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/sandulesco-chemist.html
La numai douăzeci şi şase de ani, Georges Sandulesco termina la Sorbona studiile de Chimie Generală, Chimie Aplicată şi Chimie Biologică. Era anul 1922. Cel dintâi război mondial se încheiase. Acesta a fost anul marilor realizări în toate domeniile, umanist precum şi ştiinţific. Născut în România cu paisprezece ani înainte de începutul veacului XX, şi-a făcut descoperirile, legate toate de hormoni, la Paris, între anii 1925 şi 1940. În anul 1937 Academia de Ştiinţe din România l-a invitat să-i fie membru.
Acest volum conţine zece comunicări, toate publicate de Académie des sciences de Paris în publicaţia ei oficială, intitulată Comptes rendus. Rezultatele comunicărilor au fost cele unsprezece Brevete, eliberate înainte de al doilea război mondial de trei ţări diferite: Franţa, Germania şi Statele Unite. Impactul internaţional a fost puternic la vremea aceea, dat fiind că Georges Sandulesco era primul în lume care descoperea existenţa unui al doilea hormon sexual (V. extrasele de presă din volum, care sunt mai mult decât edificatoare).
Volumul acesta nu este un simplu memento. El readuce la matcă un endocrinolog de frunte. Redă României un cercetător cu statut internaţional, care îi aparţine prin origine şi ale cărei izbânzi o reprezintă. Acest lucru era necesar, pentru că Georges Sandulesco a refuzat să aibă orice legături cu România din anul 1940 până la moartea sa în 1978: a considerat că dominaţia germană din anii de război şi controlul postbelic exercitat de Soviete au şters complet ţara de pe faţa pământului. Aceeaşi poziţie a fost adoptată public, din aceleaşi raţiuni, de binecunoscutul dramaturg parizian Eugène Ionesco, membre de l’Académie Française.