La Editura Sântul Ierarh Nicolae a apărut, de curând, într-un tiraj mic, volumul „Un elogiu al diferenţei” de Viorica Nişcov.
„Elogiul diferenţei” este un studiu de literatură comparată care analizează statutul deţinut de întregul câmp al literelor germanofone în hebdomadarul bucureştean „Adevărul literar şi artistic” (1920-1939), sub dubla incidenţă a traducerilor şi a comentariilor (de la eseu la recenzie, fişă bio-biblografică,
însemnare etc.).
Materia studiului este dispusă în două părţi, în funcţie de cronologia şi de formula publicistică a revistei. Prima parte are în vedere perioada 1920–1924, corespunzătoare directoratului lui A. de Herz. Cea de a doua, intervalul 1925–1939, în care conducerea publicaţiei a fost asumată de Mihai Sevastos. Un capitol special îi este consacrat lui Goethe, în temeiul locului eminent pe care acesta îl ocupă în cadrul revistei. Subcapitolele care nuanţează expunerea sunt: Argument, Schiţă de profil, Sub semnul începuturilor. Între inerţie şi schimbare, De la istorie la contemporaneitate, Spaţii neconturate, Concluzii, Bibliografie.