La Editura Polirom va apărea, în curând, o nouă ediţie a romanului „Corecţii” de Jonathan Franzen. Romanul „Corecţii” (traducere şi note de Cornelia Bucur) a fost distins cu prestigiosul National Book Award.
„Corecţii stă alături de Casa Buddenbrook a lui Thomas Mann… O operă desăvârşită.” (Michael Cunningham)
„Corecţii este romanul pe care-l aşteptam cu toţii. O uluitoare anatomie a unei familii disfuncţionale. O carte făcută să dureze.” (Esquire)
„În cazul lui Jonathan Franzen, a fost nevoie de zece ani de corecturi pentru a scrie romanul, opt ani de privaţiuni, de rigori autoimpuse şi de trudă. Dacă America l-a ratat pe Fitzgerald, n-avea să-l mai rateze şi pe Franzen, reîncarnarea hiper-romantică a tânărului autor «blestemat».” (Les Inrockuptibles)
„Cel mai important, mai curajos şi mai ambiţios roman pe care l-am citit în ultimii ani.” (Pat Conroy)
„Deopotrivă comică şi corozivă, ameninţătoare şi emoţionantă, Corecţii ne înfăţişează zbaterea unei familii americane timp de două generaţii.” (The New York Times)
Jonathan Franzen (n. 1959) a crescut în Webster Groves, Missouri, o suburbie a oraşului St. Louis. Studiază la Swarthmore College, apoi la Freie Universität din Berlin, ca bursier Fulbright, pentru a lucra ulterior în laboratorul de seismologie din cadrul Departamentului de Fizica Pământului şi ştiinţe Planetare de la Harvard. Este autorul a patru romane – Al 27-lea oraş (1988; Polirom, 2007), Strong Motions (1992), Corecţii (2001; Polirom, 2004, 2011), distins cu prestigiosul National Book Award, şi Libertate (2010); a mai scris un volum de eseuri, How to Be Alone (2002), şi altul de amintiri, The Discomfort Zone(2006). A primit Whiting Writers Award în 1988, o bursă Guggenheim în 1996, Premiul Berlin al Academei Americane în 2000 şi New York Times Best Books of the Year în 2001.
Noua ediţie a romanului „Corecţii” pregăteşte, la Polirom, apariţia celei mai noi traduceri din opera lui Jonathan Franzen – „Libertate”, „cel mai bun roman al secolului” (Guardian), a cărui publicare a fost considerată un veritabil fenomem cultural în Statele Unite – dovadă stă faptul că însuşi preşedintele Obama a cerut, vara trecută, un exemplar înainte ca romanul să fie lansat oficial, ca să-l poată citi în vacanţă. Ediţia în limba română a romanului „Libertate” este programată să apară în cadrul colecţiei „Biblioteca Polirom” la începutul lunii august.