spot_img

Europe’s Times and Unknown Waters no 5

De curând a apărut numărul 5 al revistei Europe’s Times and Unknown Waters care conţine, în secţiunea muzică, un calup de interpretări în proză ale versurilor şi atmosferei Shape of Despair, un material analitic (dar personalizat şi deferit de orice altă abordare de gen) despre doom metal, material care virează spre sfârşit înspre My Dying Bride.
De asemenea în revistă mai poate fi găsit un grupaj de patru materiale despre filosofia şi analitica limbajului: mici studii, abordări neaşteptate şi foarte moderne, vizând zone sociale mai puţin tranzitate.
Mai puteţi citi:
-un foarte “neobişnuit” şi “intrigant”(dar cu un simţ al umorului nemaipomenit) fragment dintr-un roman despre viaţa unui artist “extravagant” şi despre aspecte “tabu” ale contemporaneităţii citadine – Roller Coaster – semnat de un tânăr prozator, care se află încă pe băncile liceului – Ştefan Alexandru Feldiorean, un fragment de proză occult ş.a.

Cuprins:

Proză:

1. Roller Coaster A novel by Ştefan-Alexandru Feldiorean
2. Circles by Richard Proctor
2.5 Mioriţa
3. TURNURA Dan Pandici
4. Spectral de Ştefan-Alexandru Feldiorean
5. Gri de Ştefan-Alexandru Feldiorean
6. Aviatorul Capitolul 1.Coast Hill.Hanul şi petrecerea.O vorbă de duh de Ormeny Tiberiu

Poezie:

1. Poezii din volumul Guru Amnezic de Ionuţ Caragea, Fides 2009
2. Poezii de Feldiorean Ştefan-Alexandru
3. Poezii Mihai Manole
4. Poezii de Florin Buzdugan

Ciclul Predator:

1. The fellowship of Bouvetøya ~Solidarity without essences~ by Stâncel Theodora-Eva [analysis]
2. Predators 1987-2010 – Let The Knife Do The Talking (a death-metal interpretation) by Ormeny Francisc-Norbert [analysis]

3. The Newer Stones by Richard Proctor [prose]
4. Predator în spatele blocului de Ormeny Francisc-Norbert [prose]

Filme:

1. Gothika and After Life – Or the Equations of Communicating Identities by Narcisa Braşoveanu
2. The Cinema of Harmony Korine by Dragoş Fabian
3. Melting memories – by Simona Ardelean

Filosofie – o introducere în filosofia şi analiza limbajului:

Limbajul ca fenomen de actualizare a transcendentalului
2. On the material foundations of language by Dragoş Fabian
3. The Aspie glass linguistic prison by Stâncel Theodora-Eva
4. CHILD LANGUAGE – limbajul copilului între joc şi competenţă de Marcela Iuga


Listă muzică: (3 secţiuni)

Secţiunea 1: INVITAT Shape of Despair
1. Shape of Despair – Dreaming, Waiting, Counting Demons by Ormeny Francisc-Norbert [Translated by Theodora Eva-Stâncel]
2. Shape of Despair – Dreaming, Waiting, Counting Demons de Ormeny Francisc [Romanian version]
3. Shape of Despair – Darkest Glades by Ormeny Francisc-Norbert
4. Persephone Kidnapped – His Story (Shape of Despair) by Narcisa Braşoveanu
Secţiunea 2: Ciclul My Dying Bride
1. O istorizare personală a Doom-metalului: My Dying Bride la confluenţe stilistice şi obsesionale de Ormeny Francisc
2. Poezia lui Igor Ursenco ca suport operaţional al metaforelor psiho-carnivore din muzica My Dying Bride de Ormeny Francisc
3. A god’s funeral(based on ‘Edenbeast’ song by My Dying Bride) by Feldiorean Stephen-Alexander (based on ‘Edenbeast’ song by My Dying Bride)

Secţiunea 3: Varia
1.Going through the sin (based on the album ‚Silent Scream’ by Elysion
)by Xander F.
2. Letter( A response to a POST) ( based upon ‚ Never Forever’ by Elysion)
By Xander F.
3. Place of sollitude( based on the song ‘Rapunzel’ by Emilie Autumn) by Feldiorean Stephen-Alexander – A collaboration with Georgescu Andy
4. Nemo (bazat pe cantecul ‘’Nemo’’ al trupei Nightwish) de Feldiorean Stefan-Alexandru

Articole de opinie:

Animal Instinct de de Ormeny Francisc

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508