Marţi, 28 iunie 2011, de la ora 18.00, la Godot Cafe Teatru (str. Blănari, nr. 4, Bucureşti), va avea loc lansarea cărţii „Aşa sunt eu, prost”, semnată de actorul Valentin Uritescu.
„Aici vom sărbători strădania unuia care a gemut ce a gemut şi a dat naştere „din doruri aprinse, ispite şi pofte ce duc la sleire, unor vorbe amăgitoare de năravuri viclene”. Al vostru slujitor pe o scândură negeluită şi îmbibată de sudoare, Valentin Uritescu”
Valentin Uritescu, un mare actor al scenei şi filmului românesc, s-a născut în urmă cu 70 de ani, în localitatea Vinerea, din judeţul Alba. Artist cu un joc complex, divers, şi la standarde înalte de calitate, s-a impus în faţa publicului larg şi printr-un farmec personal special, care i-a adus popularitate şi admiraţie. Absolvent al IATC în 1963, clasa prof. Constantin Moruzan. În decursul îndelungate-i cariere, ca actor de teatru, a jucat la: Teatrul Maria Filloti din Brăila (unde a debutat) – 1963/1968; Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ – 1968/1980; Teatrul L.S. Bulandra din Bucureşti – 1981/1990; Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti – 1990/prezent. Roluri memorabile (piese de teatru): A treia teapa, Capul de zimbru, Take, Ianke şi Cadâr, Trei surori, Livada cu vişini, Vrăjitoarele din Salem, O noapte furtunoasă, Strigoii, Hamlet, Revizorul, Numele Trandafirului, Săptămâna luminată, Poveştile Şeherezadei, Fraţii Jderi, Harap Alb, Poveste de iarnă, Crimă pentru pământ, Mincinosul ş.a la care se adaugă şi roluri din multe filme.
Un titlu absolut nimerit ! Care s-ar potrivi, fara dubiu, si autorului acestei prezentari. Uritescu nu poate fi numit decat in gluma „mare actor”. Asta mai ramanea, sa fie numit si scriitor ! Dar cum mai sunt si alti agramati care se impauneaza cu tipariturile lor, intr-o tara in care si Mihaela Radulescu e „scriitoare”, nu e nicio mirare.