Teatrul Municipal Târgovişte invită publicul sâmbătă, 21 mai şi duminică, 22 mai 2011, începând cu orele 19.00, la premiera spectacolului “HELTER SKELTER” de Neil LaBute, în regia lui Cristi Juncu. Din distribuţia spectacolului fac parte: Vlad Zamfirescu, Liviu Cheloiu, Ioana Farcaş, Antonia Micu, Cosmina Lirca, Mircea Silaghi şi Bogdan Farcaş. Scenografia spectacolului este semnată de Cosmin Ardeleanu.
Născut la 19 martie 1963 în Detroit – Michigan, Neil LaBute este, probabil, cel mai important autor dramatic apărut în America de Nord, în ultimele două decenii. În România, autorul a fost jucat mai întâi în Bucureşti, la ACT (Bash – o trilogie contemporană, The Shape of Things, XXL), apoi şi la Timişoara (Autobahn) şi Buzău (Nişte fete).
Teatrul Municipal va lansa, în premieră românească, trei piese ale celebrului dramaturg. Este vorba despre Furiile, Helter Skelter (Harababură) şi Romance (Romanţă), reunite într-un singur spectacol sub titlul „HELTER SKELTER” de către un regizor consacrat şi îndrăgostit de dramaturgia lui LaBute, Cristian Juncu.
„Convins că nu e supravegheat de nicio instanţă morală superioară cu atribuţii punitive, omul îşi mai face de cap, când societatea pare să nu fie cu ochii pe el. Iar atunci când i se întâmplă ceva ce seamănă al naibii de tare cu o intervenţie a destinului, cu o punere la punct, cu o pedeapsă chiar, când trecutul se întoarce în mod inexplicabil şi-i barează drumul, habar nu are de unde i se trage. Stupefiat, încearcă să înţeleagă ceva, dar nu prea îi iese. Cam asta se întâmplă în piesele canadianului francez cu origini anglo-irlandeze Neil LaBute. Personajele lui nu sunt eroi. Sunt oameni obişnuiţi, mai mult sau mai puţin realizaţi material, social şi afectiv. Nu au nici stofă de sfinţi, dar nici criminali în serie nu sunt. E adevărat, uneori se mai comit violenţe, mai curge sânge, poate că se mai şi moare. Dar nu avem de-a face cu cazuri clinice, cu monştri. Mai degrabă e vorba de inşi ce ar reprezenta cel puţin onorabil specia umană. Şi tocmai de aceea ne surprinde mica monstruozitate ce se ascunde în fiecare din noi. Şi care probabil că ar fi ţinută sub control – dacă nu am fi atât de siguri că nu are Cine sau Ce să ne vadă.” (Victor Scoradeţ)