În perioada 16-17 aprilie 2011, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are loc cea de-a doua ediţie a “Târgului de produse tradiţionale şi ecologice”. Acest târg de produse tradiţionale, vizează promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cea de a doua ediţie a târgului este organizată de către Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.
Bucate dintre cele mai naturale, preparate cu multă grijă şi multă dăruire vor fi expuse spre gustare şi cumpărare. Se vor aduce produse tradiţionale din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş completând cea mai bună şi gustoasă ofertă, ideală pentru masa fiecărui român. Veţi putea gusta şi cumpăra delicioase prăjituri de casă, prăjituri săseşti, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri, şi multe alte delicatese culinare româneşti. Şi de data aceasta doritorii vor fi ademeniţi de aroma mâncărurilor preparate la ceaun.
Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.
Initiativa care trebuie salutata!