spot_img

Încep înscrierile la atelierele de creativitate de la Muzeul Ţăranului Român

Atelierul de creativitate al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, împreună cu Klanghütte Dresden, pregătesc trei ateliere mai mult decât captivante în luna mai 2011. Atelierele, coordonate de artiştii Hannes Heyne şi Andreea Botezan, se adresează atât copiilor cât şi adulţilor. Înscrierile încep marţi, 12 aprilie 2011.

Atelier de tipărit cu Andreea Botezan

marţi, 3 mai 2011, de la ora 13.00 şi de la ora 15.00

Pe hârtie şi pe pânză, cu ştampile şi matriţe din diferite materiale imprimăm şi tipărim.

Ce este imprimatul? „O urmă” lăsată cu mâna, cu un obiect, cu ceva prelucrat, de la simple ştampile din cartofi sau linogravură până la tehnici mai elaborate cum ar fi gravura pe plăcuţă de cupru. Imagini unicat rezultate din linii ce se întrepătrund, puncte sau forme dublate de culoare sau pur şi simplu alb-negru. Materiale diferite ne stau la dispoziţie: hârtie transparentă sau colorată, hârtie subţire de orez sau groasă, carton, pânză de in. Presa cu cilindru ne ajută să transferăm mai bine pe hârtie modelul lucrat pe matriţă, dar şi cu ajutorul altor tehnici manuale şi instrumente inedite. Cu matriţa realizată putem tipări mai multe lucrări. Ele pot fi apoi semnate de autori şi o parte dintre acestea vor fi prezentate la expoziţia inedită „Urma” însoţite de texte şi alte surprize sonore.

Durata unui atelier: o oră şi jumătate

Participanţi: copii de la 8 ani şi adulţi, maxim 10 persoane într-o grupă

Atelier de construit instrumente muzicale, cu Hannes Heyne şi cu Andreea Botezan

miercuri, 4 mai 2011, de la ora 13.00 şi de la ora 15.00

Sunete din natură, ciripit de păsări, vânt şi frunze care foşnesc, dar şi alte sunete vor fi re-descoperite prin lucrul cu materiale naturale. Micile instrumente pot crea efecte sonore speciale, unele mai noi, altele mai vechi şi ne deschid poarta către o lume plină de legende, de învăţături şi de bucurie.

Lucrul direct cu materiale naturale cum ar fi: lemn, bambus, nuci, seminţe, piele, lut pun la încercare iscusinţa mâinilor, sensibilitatea, imaginaţia şi întreg corpul. Vom tăia cu fierăstraie speciale, vom pili şi şlefui, vom potrivi lemnişoare şi tuburi pentru fluiere, xilofoane, ciripitori, tobiţe şi alte instrumente năstruşnice. În funcţie de vârstă, fiecare va putea alege din peste 8 instrumente pe acela care i se potriveşte.

Copiii mai mici de 8 ani pot fi însoţiţi de un părinte. Atelierele se adresează copiilor între 7 şi 12 ani.

Un atelier de construit instrumente durează o oră şi jumătate.

În cadrul unui atelier fiecare poate construi unul până la 2 instrumente, în funcţie de abilităţi, vârstă.

Povestea muzicală – Jonnas şi sunetul fermecat, cu Hannes Heyne şi cu Andreea Botezan

joi, 5 mai 2011, de la ora 13.00 şi de la ora 14.00

Călătoria unui băieţel în căutarea sunetului fermecat: de sus, de la munte – unde oile poartă la gât clopoţei şi iarba foşneşte la trecerea vreunui şoricel, Jonnas porneşte la drum împreună cu prietenul lui cel mai bun. În drumul lui învaţă să vadă nu doar cu ochii dar… şi cu urechile: soarele care străluceşte, râul cum curge, picăturile de ploaie, tropăitul calului. Atent şi curios, Jonnas trece cu bine prin multe peripeţii până ajunge dincolo de mare, pe o insulă. Acolo oamenii vorbesc altă limbă. Cum se va înţelege Jonnas cu aceşti oameni şi unde va găsi sunetul fermecat vom afla împreună.

Povestea este însoţită de cântece, jocuri şi multe instrumente muzicale inedite din Indonezia, Mexic, Peru, Australia, Estonia, India, China, Africa, Vietnam, România, Germania, Nepal. Modul interactiv de lucru va oferi tuturor posibilitatea de a cânta la aceste instrumente şi a ne bucura împreună prin muzică şi poveşti.

Durata atelierului: 45 minute

Participanţi: copii de la 5 ani şi adulţi. De preferat, copiii mai mici de 7 ani să fie însoţiţi de părinţi.

Maxim 20 de participanţi într-o grupă.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508