În perioada 19-20 martie 2011, Muzeul ASTRA din Sibiu organizează un nou târg de bucate tradiţionale. “Târgul de produse tradiţionale şi ecologice” va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul îşi ademeneşte clienţii cu bucate alese, făcute după reţete transmise din generaţie în generaţie, bucate tradiţionale, în totalitate naturale. Producători de bucate tradiţionale din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş se vor întrece în a prezenta cele mai bune şi gustoase oferte. Cei interesaţi vor putea degusta şi cumpăra delicioase prăjituri de casă, prăjituri săseşti, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri şi altele. Alături de bucate delicioase pentru acasă, gurmanzii vor putea degusta, începând cu ora 12:00, şi mâncăruri savuroase preparate la ceaun.
„Acest târg de bucate vizează promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate, dar şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.
Prima ediţie a târgului, care se doreşte să fie urmată de câte o ediţie în fiecare lună în perioada aprilie-octombrie, este organizată de către Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.
Evenimentul este menit să menţină puntea de legătură creată între producătorii de bucate tradiţionale şi toţi consumatorii interesaţi de o hrană sănătoasă!”, a scris Mihaela Gherghel, muzeograf.