La Editura Leda-Grupul Editorial Corint, a apărut volumul “Îngăduinţa nordului” de Philip Hensher, roman nominalizat la “Man Booker Prize 2008” şi “Commonwealth Writers` Prize 2009”. Volumul a apărut în traducerea Iuliei Arsintescu.
„Îngăduinţa nordului este un roman uriaş, candidat perfect la nominalizarea ca roman al anului, care se întinde peste o epocă întreagă, acoperind douăzeci de ani şi demonstrând că o ţară se poate mişca în ritm alert către viitor, în timp ce unii oameni rămân afectaţi de evenimentele trecutului. Philip Hensher urmăreşte în detaliu evoluţia unui grup de vecini de-a lungul unei generaţii, compunând o mare dramă din şuvoiul inepuizabil de mici surprize ale vieţii de zi cu zi.“(The Spectator)
Philip Hensher s-a născut în 1965 la Londra. Şi-a făcut studiile la Oxford şi apoi la Cambridge, unde şi-a susţinut doctoratul pe tema picturii şi satirei engleze din secolul al XVIII-lea. A publicat mai multe romane: Other Lulus (1994), Kitchen Venom (1996), distins cu Somerset Maugham Award, Pleasured (1998), The Mulberry Empire (2002), The Fit (2004) —, o culegere de proze scurte – The Bedroom of the Mister’s Wife (1999) —, un volum de eseuri şi libretul operei Powder Her Face, de Thomas Adés, bazat pe viaţa Ducesei de Argyll. Deţine o rubrică permanentă la radio şi publică frecvent articole şi recenzii la diferite periodice, cum ar fi The Spectator, The Mail on Sunday şi The Independent.
Îngăduinţa nordului (Northern Clemency, 2008) este cel mai recent roman al său şi a fost finalist în cursa pentru prestigiosul « Man Booker Prize » în 2008, ca şi pentru « Commonwealth Writers Prize » (Eurasia Region, categoria Best Book) în 2009.
În 2003, Philip Hensher a fost inclus de revista Granta în topul celor mai buni 20 de tineri romancieri britanici; este, de asemenea, membru al Consiliului Societăţii Regale de Literatură din Marea Britanie.