La Editura Polirom, în colecţia „Psihologia copilului &Parenting”, a apărut volumul “Jocuri pentru dezvoltarea inteligenţei şi creativităţii copiilor” de C.J. Simister, în traducerea lui Cezar Petrilă şi a Ioanei Panţir.
Şcoala joacă un rol educativ important, dar există lucruri esenţiale pentru viitorul copiilor care nu figurează în programa de învăţământ. Curiozitatea, gândirea flexibilă, perseverenţa, determinarea şi disponibilitatea de a-ţi asuma riscuri sunt obligatorii dacă vrei să ai succes.
Cartea cuprinde activităţi şi jocuri pentru copii de toate vârstele, care pot fi adaptate celor mai diverse situaţii: în aer liber sau la biroul de lucru, în excursie, în maşină sau chiar la muzeu. Cu ajutorul lor, părinţii îi pot ajuta pe copii să-şi dezvolte spiritul de iniţiativă şi creativitatea, să înveţe din greşeli pentru a progresa şi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare.
C.J. Simister coordonează un program de abilităţi de gândire extrem de inovator pentru pregătirea copiilor, în vederea adaptării la condiţiile unei lumi aflate într‑o schimbare rapidă, cu care se vor confrunta dincolo de testele şi examenele din şcoală. Succesul acestui program a dus la solicitări permanente de a‑şi discuta şi exemplifica tehnicile, la nivel naţional şi internaţional, în cadrul unor conferinţe şi workshop‑uri pentru copii, profesori şi părinţi. C.J. Simister are o experienţă de 15 ani în lucrul cu copii de toate vârstele atât în şcoli independente, cât şi de stat, o diplomă în economie (University of Cambridge) şi un masterat în îmbunătăţirea educaţiei (London’s Institute of Education). Este autoarea mai multor cărţi şi lucrări, inclusiv o carte şcolară, “How to Teach Thinking and Learning Skills : A Practical Programme for the Whole School” (Paul Chapman Publishing, 2007).
Asemenea unor colecţii deja de tradiţie de la edituri de prestigiu din străinatate, „Psihologia copilului & Parenting”, prima colecţie de parenting din România, coordonată de Georgeta Pânişoară, se adresează în special părinţilor şi psihologilor care lucrează în domeniu şi îşi propune să-i ajute în educarea copiilor şi pregătirea lor pentru diferitele etape pe care trebuie să le traverseze. Începând cu primii ani de viaţă şi vârsta preşcolară până la adolescenţă, volumele din colecţie prezintă particularităţile dezvoltării copilului şi, implicit, nevoile acestuia şi resorturile psihologice care îi explică comportamentul. Nu mai puţin ele ajută părinţii şi psihologii să dezvolte aptitudinile copilului şi, cu predilecţie prin intermediul seriei practice a colecţiei, le oferă numeroase sfaturi, sugestii ori chiar „trucuri” care permit rezolvarea problemelor concrete cu care se cofruntă aceştia.
TRebuie sa-i captezi atentia copilului cu tot felul de jocuri cantece si jucarii