La Editura pentru Literatură Contemporană (director Lidia Vianu) a apărut cel de-al doilea volum din „Antologia Noica”, intitulat “General Philosophy” de Constantin Noica, editat de C. G. Săndulescu. Volumul a apărut sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român.
În prima parte sunt publicate în traducerea engleză a editorului, C. George Sandulescu, fragmente din cărţile scrise de filosof din anul 1934 până în anul 1949 (când i s-a dat domiciliu obligatoriu): “Mathesis”, “De Caelo” şi “Jurnal Filosofic”. Volumul începe cu articolul “Moartea omului de mâine”, publicat în ziarul Criterion în 1934. În introducerea volumului, imediat după eseul editorului, Jacqueline de Romilly, membru al Academiei Franceze, evocă personalitatea filosofului, în „Du chemin de la vérité”…
Partea a doua se ocupă de cărţile scrise şi publicate după ce Noica a ieşit din închisoare în 1964: “Şase maladii ale spiritului contemporan” şi “Devenirea întru fiinţă”.
Volumul se încheie cu două elemente foarte semnificative: (1) transcrierea unei conferinţe ţinute de C. Noica în faţa elevilor unui liceu bucureştean în anul 1986, cu un an înaintea morţii; (2) un extras din The Observer Weekend Review din 18 mai 1961, care îl include şi pe Noica printre cei şase prizonieri politici discutaţi. Aceştia au făcut obiectul Apelului la Amnistie din 1961 al aceluiaşi ziar londonez.
Tot volumul poate fi consultat şi descărcat începând cu data de 1 februarie 2011 la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/noica.general-philosophy.html