Joi, 27 ianuarie 2011, ora 21:00, la Clubul Ţăranului din Bucureşti va avea loc primul concert al proiectului “Antrepriza Muzicală Bucureşti”. Evenimentul este organizat de ArtVault.
“Antrepriza Muzicală Bucureşti” este un proiect de cercetare muzicală. Cercetare în muzică specifică cafenelelor bucureştene din urmă cu un secol. Trei muzicieni foarte tineri ajunşi împreună din pasiune pentru o perioadă aproape uitată, când multe genuri muzicale erau noutăţi în cafenele de pe Calea Victoriei. Muzica dintr-un timp când… proaspătul tango era scandalos şi lăutarii dădeau lecţii de jazz intelectualilor de şosea. Bogdan Simion (voce şi cobză), Victor Matei (nai) şi Cosmin Şerban (acordeon) alcătuiesc Antrepriza Muzicală Bucureşti, într-un proiect demn de cercetările lui Dimitrie Gusti.
Victor Matei (20 ani), cântă la nai de la 12 ani şi a ales acest instrument din întâmplare. A lucrat cu cei mai mari artişti ai naiului contemporan: Claudia Iordache, Gheorghe Zamfir, Dalila Cernătescu. Este student în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
Cosmin Şerban (17 ani) a început studiul acordeonului în spatele unui bloc din cartierul Colentina, în urmă cu 6 ani. A studiat acordeonul cu Adrian Toia, simbol al muzicii de mahala bucureştene al generaţiei `80.
Bogdan Simion (20 ani) a descoperit muzica relativ târziu, la 16 ani, încercând sa recupereze tradiţiile muzicale ţărăneşti ale sec. XVIII – XIX, începând să cânte la cobză – instrument de sec. XVI practicat de mai puţin de 15 oameni în prezent, considerat pe cale de dispariţie – cu Constantin Gaciu şi, mai târziu, de ţambalul mic românesc, cu Valerica „Spiridon” Matei.