Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, ora 11:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti va avea loc evenimentul “Designul pe înţelesul copiilor: Să cunoaştem – Să înţelegem – Designul obiectelor”. Acest program va fi organizat la MNAC în perioada ianuarie-martie 2011.
“Designul pe înţelesul copiilor” este un program care îşi propune să familiarizeze copiii cu noţiunea de design şi să le creeze o atitudine responsabilă faţă de obiectele cu care ei interacţionează în viaţa cotidiană.
Programul conceput special pentru grupa de vârstă cuprinsă între 8 şi 13 ani este susţinut de Cristina Sabău, istoric de artă şi jurnalist de design.
Prezentarea noţiunilor elementare de design va determina o percepţie critică asupra diverselor categorii de obiecte. Copiii vor înţelege, de exemplu, că ambalajul unei ciocolate conţine semnele distincte care îi ajută să o găsească mai repede pe raftul din supermarket sau că o copertă de carte cuprinde informaţii grafice despre conţinutul său.
La fiecare întâlnire, tema de design le propune copiilor un alt mod de a cunoaşte şi înţelege obiectele – un exerciţiu bazat pe dialog în care ei vor afla Cum, de ce şi din ce este făcut un obiect? Cum ar face ei acel obiect, cum l-ar schimba sau îmbunătăţi? De ce un obiect are o anumită formă sau culoare? Copiii vor afla că obiectele nu sunt o creaţie întâmplătoare, că răspund unor cerinţe şi reprezintă o idee. Pe măsură ce copiii înţeleg acest mecanism, vor avea mai mult discernământ în selecţia obiectelor care îi înconjoară. Programul poate declanşa de asemenea interesul participanţilor pentru profesia de designer.
Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.
Partener principal: BRD Groupe Societe Generale
Parteneri media: Itsy Bitsy, Igloo, Arhitectura, 24 Fun, rfi, feeder.ro, Cocor Media Channel