Pe 5 decembrie 2010, în cadrul Festivalului „Interferenţe” organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, se va lansa al XI-a număr al revistei “Scena.ro” incluzând Dosarul special ”Teatrul norvegian contemporan – de la Ibsen la Jon Fosse”, editat cu sprijinul Ambasadei Regale a Norvegiei în România. Evenimentul marchează, totodată, împlinirea a doi ani de existenţă a revistei.
Apărută cu un număr pilot în noiembrie 2008 și cu primul număr ”oficial” în martie 2009, când criza financiară tocmai lovise puternica lumea culturală românească, revista de artele spectacolului „Scena.ro” a ajuns la nr. 11, la finele celui de-al doilea an de apariție. Nu lipsit de dificultăți, parcursul ei a fost unul extrem de consistent în această perioadă, iar prezența revistei s-a impus deja atât în țară, cât și peste granițe, în rândul celor interesați de teatrul românesc și est-european. Majoritatea instituțiilor producătoare de spectacole sunt deja abonate la Scena.ro, la fel și institutele culturale românești din străinătate.
În 2009, Scena.ro a însoțit Teatrul Național ”Radu Stanca” la Festivalul de la Edinburgh, unde spectacolul Faust, în regia lui Silviu Purcărete, a reputat un notabil succes, iar interpreta Ofelia Popii, care se afla și pe coperta nr. 3 al Scena.ro, a fost premiată pentru performanța ei. Numărul 4 al revistei Scena.ro a însemnat o colaborare excelentă cu Institutul Polonez din București, împreună cu care am editat Dosarul special: ”Teatrul polonez în anul Grotowski”.
Numărul 8 din 2010 a apărut cu susținerea Teatrului Masca și a inclus un dosar dedicat fenomenului Masca în România, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență a acestei companii. Apoi, în vara acestui an, nr. 9 al revistei a fost prezentat în cadrul evenimentului ”Completement a l’est”, organizat de Theatre Bourg-Neuf, cu sprijinul ICR Paris, în cadrul secțiunii off a Festivalului de la Avignon.
„Scena.ro” a marcat Ziua Internațională a Teatrului, 27 martie, și în 2009 și în 2010 prin turnee de prezentare a revistei în orașele din țară, iar în 2010 a asociat lansării lecturi din autobiografia lui Tennessee Williams apărută la editura Minerva, lecturi susținute de actorii Cătălin Ursu (la Timișoara) și Cătălin Herlo (la Cluj).
„Scena.ro” apare cu sprijin parțial din timbrul teatral gestionat de Uniunea teatrală din România. Pe parcursul celor doi ani de existență revista a primit finanțare de la Centrul Național al Dansului din București, Institutul Polonez, Teatrul Masca, Ambasada Regală a Norvegiei în România.