La Editura Cartier a apărut volumul „157 de trepte spre iad sau Salvaţi-mă la Roşia Montana” de Alexandru Vakulovski, Colecţia Rotonda.
„Alexandru Vakulovski nu este un scriitor obișnuit. Dar a fi neobișnuit a devenit noul conformism în literatura noului secol. Așa că voi spune că Alexandru Vakulovski a depășit și acest obstacol și a devenit un nebun frumos. Și când spun «nebun», mă refer la acea capacitate de a se rupe și de a i se rupe; pentru că lui Alexandru i se rupe de tabuuri, de norme, de ce e pro ca și de ce e anti, de interdicții nescrise – ca și de cele scrise. Iată, cu acest nou roman, el privește Roșia Montana dintr-o altă perspectivă, independentă de toată lupta politică, ecologică și socială ce se dă în jurul acestui subiect. Și, cu toate astea, simți în roman încrâncenarea acelei lupte. Pentru că lui Alexandru nu-i scapă nimic: e o calitate mai rară în zilele noastre, și de-a dreptul împovărătoare. A, da, am găsit – Alexandru Vakulovski e un paradox, pentru că i se rupe de tot, dar nu-i scapă nimic. Am zis!…”, a scris pe coperta a patra Mihnea Blidariu (Luna Amară)
Alexandru VAKULOVSKI s-a născut la 9 aprilie 1978, în Antonești, Ștefan Vodă. Studii la Universitatea de Stat din Moldova. Licențiat al Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Este redactor-fondator al revistei web TIUK! (www.tiuk.reea.net). Fondatorul cenaKLU-lui KLU. Traducător din literatura rusă și scenarist. Cărți publicate: (poezie) “Oedip regele mamei lui Freud”, Aula, Brașov, 2002; „ecstasy”, Pontica, București, 2005; „TU” (împreună cu Mihail Vakulovski), Biblioteca de poezie, București, 2002; (teatru) „Ruperea”, Ridicat De La Însuși, București, 2002; „Figuri de ceară” (publicată doar în germană și engleza), Koln, 2006; (proza) „Pizdeț”, Aula, 2002; „Letopizdeț. Cactuși albi pentru iubita mea”, IDEA Design&Print, Cluj, 2004; „Bong”, Polirom, Iași, 2007. Prezent în antologii din România, Republica Moldova și din străinătate.