La Editura Trei a apărut volumul “Templul din nori” de Patrick Woodhead, colecţia “Fiction Connection”, în traducerea lui Bogdan Perdivară.“Templul din nori” este un roman de aventuri, un thriller spectaculos care porneşte de la o experienţă reală de viaţă: călătoria autorului în Tibet.
Patrick Woodhead a petrecut opt ani explorând unele dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă, de la jungla amazoniană până la întinderile reci ale Antarcticii, înainte de a începe să-şi scrie prima carte. Bazat pe o expediţie reală în Tibet, pe care Patrick a făcut-o în 2004, “Templul din nori” este un thriller şi un roman de aventuri deopotrivă, primul dintr-o serie inspirată de spectacolul tulburător al celor mai înalţi munţi din lume.
Pe culmile Himalayei se află o comoară preţioasă pentru care oamenii şi-au riscat viaţa, timp de zeci de ani, încercând să o protejeze de ochii celor neiniţiaţi. Mai ales de poliţia secretă chineză. Şi acolo ar fi rămas, ascunsă pentru totdeauna, dacă n-ar fi existat doi tineri alpinişti împătimiţi – pasiunea unuia dintre ei fiind atât de oarbă, încât este tentat mai degrabă să-şi abandoneze prietenul decât să se abată de la ţelul lui. Luca Matthews este un tip charismatic, atrăgător şi foarte talentat, însă ambiţia lui implacabilă se dovedeşte a fi un neajuns fatal. Îl convinge pe Bill să meargă într-o zonă cu acces interzis din Tibet. Dar un accident îngrozitor îi obligă să se adăpostească în mânăstirea tibetană Geltang, un locaş secret care a supravieţuit invaziei barbare din timpul Revoluţiei Culturale Chineze.
Curând îşi dau seama însă că au nimerit într-o lume mult mai periculoasă decât s-ar fi aşteptat…
În 1998, Patrick Woodhead a plecat cu un grup de exploratori în Asia, în Kârgâzstan, pentru a escalada câteva vârfuri montane unde nu mai ajunsese nimeni înainte. A fost prilejul cu care a înţeles ce vrea cu adevărat să facă în viaţă: să descopere şi să viziteze locurile neexplorate încă de pe planetă. Au urmat alte aventuri: străbaterea Amazonului în caiac, doborârea recordului de traversare a Atlanticului şi două expediţii majore în Antarctica, Patrick Woodhead fiind cel mai tânăr explorator care a ajuns la Polul Sud (a parcurs Antarctica de la est la vest, adică 2000 de kilometri, într-un timp record: 80 de zile). Expediţia care i-a înflăcărat cel mai mult imaginaţia a fost cea din 2004, când a ajuns în zonele interzise din Tibet. Acolo, înconjurat de frumuseţea Himalayei, a descoperit o piramidă muntoasă pe care a numit-o The Cloudmaker şi care i-a inspirat această carte de succes. A mai scris şi “Misadventures in a White Desert”. Urmează “Heart of Fire”, în continuarea romanului de faţă.
Patrick Woodhead călătoreşte adesea în Antarctica. Locuieşte când în Africa de Sud, când la Londra.
Viziunea lui Clive Cussler se îmbină cu cea a lui Dan Brown în acest thriller de aventuri extrem de captivant în care doi alpinişti ambiţioşi găsesc întâmplă tor un secret bine păzit în munţii Himalaya şi se trezesc urmăriţi de poliţia secretă chineză.
«Încadrat pe fundal de două piscuri mai mari, văzu conturul neted al muntelui-piramidă. Nu încăpea loc de greşeală – era acelaşi munte pe care-l văzuse cu câteva săptămâni în urmă de pe Makalu. Chiar dacă vârful era ascuns de o draperie deasă de nori, iar flancurile joase nu se zăreau printre dealurile de la poale, totuşi arăta absolut magnific.», a scris autorul.