Marţi, 5 octombrie 2010, ora 18:00, la ICR Budapesta, Grupul de Cercetare Durabilă a Facultăţii de Arhitectură UPT din România va oferi răspunsuri la dilema “Cum supravieţuim în Secolul XXI?” şi va analiza dezvoltarea teritorială urbană la toate nivelele: de la cel european, euroregional, regional, metropolitan, până la vecinătatea pe scara de bloc. Expoziţia găzduită de ICR Budapesta în cadrul Lunii Arhitecturii la Budapesta, prezintă un studiu de caz pe o localitate urbană în extindere, cu problematica sa ecologică, socială şi economică.
Grupul de Cercetare Durabilă a Facultăţii de Arhitectură UPT din Romania susține părăsirea mecanismului “Real Estate” (autorul actualei crize globale) şi adoptarea regulilor “creşterii organice”, direcții care presupun autolimitare, autofinanţare, autocontrol şi autodeterminare pe competenţele aferente fiecărui nivel. Este astfel necesar ca fiecare nivel spaţial să fie un întreg în sine, dar în acelaşi timp să facă parte și dintr-un întreg mai mare, alcătuit la rândul său din întreguri mai mici.
La eveniment participă: prof dr. arh. Smaranda Bică – Decan Facultatea de Arhitectură, Universitatea Politehnică Timișoara; conf. dr. arh. Radu Radoslav – Director Departament Arhitectură -coordonator proiect “DE LA REAL ESTATE LA CREȘTERE ORGANICĂ”; ing. Sanda Maria Predescu – şef birou teritorial Registrul Urbaniștilor din România – Regiunea Vest
Colectiv : arh. Ana Maria Branea, arh. Marius Găman, stud. arh. Andreea Sas, stud. arh. Ștefana Bădescu.