spot_img

Salonul de Carte, Presă şi Muzică de la Ploieşti, ediţia a II-a

În perioada 23– 26 septembrie 2010, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, se va desfăşura Salonul de Carte, Presă şi Muzică, ediţia a II-a. Evenimentul este organizat de Amplus Internaţional Ltd, în parteneriat cu Federaţia Editorilor din România şi cu Biblioteca Judeţeană “Nicoale Iorga” din Ploieşti. Deschiderea oficială a Salonului are loc astăzi, 23 septembrie 2010, ora 14:00.

 

Salonul de Carte, Presă şi Muzică din acest an reprezintă un bun prilej de reunire a unor edituri importante, distribuitori de carte, asociaţii culturale, biblioteci, universităţi şi, nu în ultimul rând, a unor importanţi reprezentanţi media, care îşi vor prezenta oferta editorială.

Salonul va fi susţinut mediatic la emisiunea “Drag de carte” a  profesorului Nicolae Boaru, Directorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, difuzată pe două posturi TV şi Radio din Ploieşti.

Prezentări de carte în cadrul Salonului: volumul “Visul lui Machiavelli” de Adrian Cioroianu (Editura Curtea Veche), “Ucronia Eminesciana” de Christian Crăciun (Institutul Cultural Român), o antologie din operele lui I. L. Caragiale coordonată de către prof. Nicolae Boaru, “Indulgenţe pentru un loc pe corabia lui Noe” de Vasile Ioan Ciutacu (Editura Premier din Ploieşti).

Ansamblurile de cântece şi dansuri ale Uniunii Elene din România (invitatul de onoare al Salonului), Pontos şi Orpheas din Ploieşti, vor susţine câteva momente artistice în cadrul deschiderii oficiale a Târgului, ce va avea loc astăzi, 23 septembrie 2010, ora 14:00. De asemenea, publicul se mai poate întâlni cu aceste ansambluri sâmbătă, 25 septembrie 2010, ora 15:00.

Elevii Liceului de Artă din Ploieşti se vor face cunoscuţi prin momente muzicale şi o galerie de pictură. Programul evenimentelor va fi îmbogăţit cu dezbateri, mese rotunde, întâlniri cu personalităţi, sesiuni de autografe, tombole şi multe surprize.

Diversitatea genurilor de carte care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, reducerile de preţ la cărţile expuse, varietatea programului de manifestări culturale şi artistice, gama bogată de genuri muzicale şi filme artistice de referinţă pe CD-uri şi DVD-uri, precum şi gratuitatea accesului în expoziţie, sunt tot atâtea motive pentru care organizatorii lansează invitaţia de vizitare a Salonului de Carte, Presă şi Muzică.

 

P R O G R A M U L 

SALONULUI DE CARTE, PRESĂ ŞI MUZICĂ – ediţia a II-a

Ploieşti, 23 – 26 septembrie 2010

Joi – 23 septembrie 2010

14:00-15:00       DESCHIDEREA OFICIALĂ

15:00-15:30       Moment artistic al ansamblurilor  de cântece şi dansuri ORFEAS şi KYMATA ale Uniunii Elene din România

16:30-17:00       Prezentare de carte: „Ucronia eminesciana” de Christian Crăciun – Editura ICR, 2010
                                 Prezintă: Christian Crăciun, Nicolae Boaru
17:30-18:00       Prezentare de carte: „Recurs la memorie” de Mihai Golescu – Editura Paralela 45, 2010
                                  Prezintă: Mihai Golescu, Nicolae Boaru

                        *(sau “Amintiri şi povestiri mai deocheate” de Neagu Djuvara – Editura Humanitas, 2009)

Vineri – 24 septembrie 2010

11:00-11:30       Prezentare de desene şi picturi cu tema „Ilustrăm poveştile copilariei” ale copiilor clasei a III – a a Colegiului „Jean Monnet” din Ploieşti

11:30-12:30       Prezentare a “Bibliografiei Oraşului Bucuresti” de Dr. Florin Rotaru, Director General BMB; Editura Biblioteca Bucurestilor

*Conferinta: “Bucureştii vechi”, însoţită de videoproiecţie, cu prilejul împlinirii a 551 ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti.

Prezintă: Dr. Marian Nencescu şi Florin Preda, bibliotecar

13:00-13:30       Prezentare de carte: „Visul lui Machiavelli” de Adrian Cioroianu – Editura Curtea Veche Publishing, 2010.
Prezintă: Adrian Cioroianu, Grigore Arsene, Nicolae Boaru

13:30-14:00       Sesiune de autografe: Adrian Cioroianu

Sâmbătă – 25 septembrie 2010

11:30-12:00       Prezentare „ Antologie – I.L. Caragiale” de  Nicolae Boaru – Editura Cuvantul INFO, 2009
                                    Prezintă: Nicolae Boaru, Gelu Nicolae Ionescu

12:00-12:20       Cenaclul „Orfeu” al Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” prezintă un program de recitări din creaţiile artistice ale mebrilor cenaclului, coordonator Nicoleta Bohat. Invitat: Dan Mircea Cipariu

13:00-13:30       Prezentare  „Amuleta şi alte stranii povestiri” de Madeleine Davidsohn – Editura Hasefer.
Prezinta: Nicolae Boaru

13:30–14:00       Prezentare „Indulgenţe pentru un loc pe Corabia lui Noe” de  Vasile Ioan Ciutacu – Editura Premier, 2009.

Prezintă: Vasile Ioan Ciutacu, Dan Mircea Cipariu, Gelu Nicolae Ionescu, Nicolae Boaru

17:00-17:15       Moment artistic: Dansuri de societate prezentate de copiii Clubului sportiv „Phoenix” Ploieşti

Duminică – 26 septembrie 2010

13:00-14:00       Cenaclul „Atitudini” al Casei de cultură „I. L. Caragiale” prezintă un program de recitări din creaţiile mebrilor cenaclului – coordonator Prof. Gelu Nicolae Ionescu

15:00-16:00       Moment artistic al ansamblurilor  de cântece şi dansuri ORFEAS şi KYMATA ale Uniunii Elene din România

16:00                Acordarea de Diplome. Închiderea Salonului

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508