spot_img

Radio România vă invită la „Seri cu orgă la Sala Radio”

În perioada 1 – 11 octombrie 2010, are loc prima ediţie a Festivalului Internaţional „Seri cu orgă la Sala Radio”. Evenimentul este organizat de Direcţia Orchestrelor  şi Corurilor, un eveniment de anvergură în spaţiul cultural românesc, şi cu totul special pe scena muzicală a lumii.

Evenimentul va avea loc la Sala Radio, unde se află cea mai mare orgă din România (7420 de tuburi), şi va cuprinde 9 concerte şi recitaluri susţinute de solişti de talie internaţională:  Ilse Maria Reich şi Martin Schmeding – Germania; Andrzej Chorosinski – Polonia, Hana Bartosova – Cehia, Ursula Philippi, Olga Babadjian, Marcel Costea şi Dan Racoveanu din România şi alţii.

Festivalul internaţional „Seri cu orgă la Sala Radio” va debuta pe 1 octombrie 2010 – Ziua Internaţională a Muzicii -, de la ora 19.00, cu „Misa de orgă” de J. S. Bach, în interpretarea renumitei soliste Ilsa Maria Reich,  urmată de recitalul lui Marcel Costea, la ora 21.00.

Sala Radio are cea mai bună acustică dintre toate sălile de concerte simfonice româneşti şi adăposteşte una dintre cele mai mari orgi din Europa. Ambele au fost renovate, pentru prima oară după 50 de ani, în vara anului 2009, în pauza dintre stagiuni.

Programul Festivalului:

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 19.00

DESCHIDEREA  FESTIVALULUI

RECITAL

ILSE MARIA  REICH (Germania) – orgă

J. S. Bach – Misa de orgă

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 21.30

RECITAL

MARCEL COSTEA – orgă

Lucrări de: C. Franck, M. Dupré, Paul de Maleingreau, L.Vierne, J. Alain

Sâmbătă, 2 octombrie 2010, ora 19.00

RECITAL

MARTIN  SCHMEDING  (Germania) – orgă

Lucrări de: F. Mendelssohn, J. S. Bach, W. A. Mozart, Petr Eben, R. Schumann, Jean Guillou, Julius Reubke

Sâmbătă, 2 octombrie 2010, ora 21.30

RECITAL LA PATRU MÂINI

DAN  RACOVEANU – orgă

FERNANDA  ROMILA – orgă

Lucrări de: W. A. Mozart, C. G. Höpner, A. F. Hesse, E. Schönfelder, J. N. W. Kühne, L. Baumert

Duminică, 3 octombrie 2010, ora 17.00

O după amiază cu orgă

URSULA PHILIPPI – orgă

MARIA  ABRUDAN – orgă

ERICH TÜRK – orgă

şi studentii clasei de orgă a  Academiei de Muzică din Cluj Napoca: OVIDIU LEONAŞ, KATALIN BOLDIZSÁR, ANNA  ARHIRE, CRISTIAN ROŞOAGĂ,  JOHANNA HALMEN, SILVIA LUKACS, VICTOR RĂDULESCU, OANA BRAN, EMMA FILIMON

Lucrări de: J. S. Bach,  R. Schumann, W. A. Mozart, J. Labor, J. Langlais, Ch. H. V. Alkan, D.Voiculescu, D. Dediu, V. Dinescu, D. Acker, H. P. Türk.

Miercuri,  6 octombrie 2010, ora 19.00

ORCHESTRA  DE CAMERĂ RADIO

CORUL  ACADEMIC  RADIO, dirijor DAN MIHAI GOIA

Dirijor:  NEIL THOMSON

Solişti:  MARTIN SCHMEDING –  orgă

MARTA CRISTINA  SANDU – soprană

MIHAELA  IŞPAN – mezzosoprană

BOGDAN MIHAI – tenor

SANDOR  ARPAD – bas

G. Bizet –  Mică suită din Jeux d’Enfants, op. 22

F. Poulenc – Concertul în sol minor pentru orgă şi orchestră

J. Haydn –  Marea Misă cu orgă

Duminică, 10 octombrie 2010, ora 17.00

RECITAL

OLGA BABADJAN – orgă

Lucrări de:  D. Buxtehude, M. Reger, S. Gubaidulina, O. Babadjan, O. Messiaen,  Liana Alexandra, J. S. Bach

Duminică, 10 octombrie 2010, ora 19.00

RECITAL

HANA  BARTOSOVA (Cehia) – orgă

Lucrări de: P. Eben,  Jan Zach, J. K.Vaňhal, Jan Křtitel Kuchař, Milan Slimáček , Josef  Klička, Josef Seger, Jan Křtitel Kuchař,Vítězslav Novák, Zdeněk Pololáník, Bohuslav Martinů

 

Luni, 11 octombrie 2010, ora 19.00

RECITAL

ANDRZEJ CHOROSINSKI  (Polonia) – orgă

Lucrări de: J. S. Bach, Fr. Chopin, Marian Sawa, Mieczysław Surzyński, W. A. Mozart,  R. Schumann,  Leon Boellmann.

Coproducător: TVR Cultural.

Parteneri: Fundaţia Vodafone România, Centrul Ceh, Institutul Polonez Bucureşti, Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Sponsori: Ramada Majestic, Pada Murre, Paralela 45.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator Cultural, LiterNet, Revista 22, Online Galery, Jurnalul Naţional.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508